Refu Blog

Plantele decorative reprezinta pata de culoare a unui spatiu anost. Fie ca vorbim de o casa mare sau una mica, despre o terasa, un balcon sau o gradina, toate pot sa prinda viata prin intermediul unor plante deosebite.

Tuturor ne place sa ne laudam cu locuinta noastra si toata lumea se bucura in momentul in care prietenii le admira casa. Pentru asta apelam adesea la tot felul de obiecte decorative. De la piese le mobilier, pana la vaze, bibelouri, lumanarele; toate au menirea de a da putina personalitate casei noastre. Insa o nota speciala, originala, o poate primi doar de la niste plante deosebite, care sa se impleteasca melodios prin culoare, forma sau marime in arat designu-lui interior.

Plante decorative pentru casa

plante decorative

Lumea plantelor este inteleasa pe deplin doar de adevaratii botanisti, noi, restul, ne putem bucura de ea si de ceea ce are ea de oferit doar la nivel vizual si uneori olfactiv. Insa si asa, trebuie sa stim ca plantele ne vor salva de la o viata monotona, bolnavicioasa si plicticoasa.

O sa prezint in cele ce urmeaza cateva trucuri prin care puteti da suflet locuintei dumneavoastra cu ajutorul plantelor decorative.

Daca biroul dumneavoasta are nevoie de putina veselie, sigur v-ar surade ideea achizitionarii unei Azalee. Azaleea este o planta pitica cu frunze mici si flori asemanatoare florilor de trandafir, de culoare roz si care in conditii favorabile de mediu pot dura tot anul. Important, daca doriti o asemenea planta, este sa ii oferiti un spatiu racoros, cu multa lumina naturala si multa umiditate.

O planta perfecta salonului dumneavoastra este bine-cunoscuta Orhidee dar alaturi de ea, ar arata spectaculos si un Zamioculcas. Planta de Zamioculcas are aproximativ 40 de cm, necesita ingrijiri minime, nu suporta umiditatea excesiva dar iubeste lumina naturala si locurile inchise.

Crinul pacii, v-ar oferi o priveliste superba inainte de culcarea daca l-ati aseza in dormitorul dumneavoastra. Florile maiestoase, albe, vor infrumuseta dormitorul dumneavoastra, oferindu-i o nota eleganta si un decor aparte.

Un balcon din sticla sau chiar pe terasa dumneavoastra, cateva ghivece de Ardei iuti decorativi vor oferi privitorilot, un adevarat spectacol de culoare si frumusete. Acestea, sunt plante mici, care pretind multa lumina, temperaturi medii si umiditate ridicata, in schimb va ofera multe fructe colorate in mov, alb,rosu, galben sau portocaliu care va vor incanta privirea.

Plante decorative pentru exterior.

Cand vine vorba despre spatii deschise, trebuie mentionat ca plantele decorative pentru exterior necesita o ingrijire care presupune mai mult efort. Nu pentru ca sunt mai pretentioase ci pentru ca sunt mai numeroase si mai mari.

O Magnolie alba langa usa casei dumneavoastra, va va oferi, pe langa umbra pe timpul verii si un parfum incantator; si un tablou care sa va faca sa spuneti din tot sufletul ca nicaeri nu-i mai bine ca acasa.

In aceeasi categorie, a plantelor minune pentru afara, se incadreaza si: Akebia quinata, o planta cataratoare cu un miros puternic si flori de culoarea sangelui.

De ce avem nevoie de plante decorative?

Avem nevoie de plante decorative pentru acele moment in care coplesiti de stres, simtim cum lumea noastra se prabuseste. In acele clipe, doar o seara linistita intr-un decor placut si cald, ne mai poate calma.Deci cumparam plante, pentru ca ele sunt capabile sa ne transmita o stare de bine prin simpla lor prezenta. Pe langa acest efect benefic asupra psihicului nostru, ne ajuta si dintr-un alt punct de vedere; cel al sanatatii. Plantele consuma dioxidul de carbon si elimina oxigenul de care noi avem nevoie.Oxigenarea corespunzatoare duce la o buna functionare a organismului nostru, la intreaga sa capacitate pentru un randament maxim.

Pentru cei care au dezvoltat fata de plante o adevarata pesiune, plantele medicinale, pot indeplini in acelasi timp, 2 functii: una estetica si una practica. Ne pot fi medicamente la nevoie sau doar plante decorative, in conditiile in care frumusetea lor este uluitoare.

Pretul plantelor decorative.

Pentru doar cativa lei, va puteti aranja casa cu niste plante spectaculoase. Preturile variaza in functie de specia plantei, de marimea ei sau de o serie de caracteristici specifice.

Mimosa pudica, planta miscatoare la atingerile factorilor externi, costa doar 12 lei; un Cactus colorat poate ajunge si la 50 de lei insa pentru un Palmier Roebelinii, va trebui sa scoateti din buzunar 350 de Ron. Totul de pinde de imaginatia dumneavoastra, de felul in care va doriti sa arate spatiul pe care vreti sa il decorati si de tipul de plante de care va doriti.

Pentru un efect de maxima intensitate, plantele decorative cu flori sunt favoritele, iar daca mai emana si un parfum placut, vor face fata cu brio oricarui critic.

Pepiniera-pinus.ro va poate oferi plante frumoase la preturi accesibile plus toate informatiile de care aveti nevoie referitoare la plantele decorative.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment