Poti fura meserie de la cel mai bun cabinet psihologic Bucuresti

Sunt meserii de mare finete, pe care nu le poate presta oricine si meserii care implica duritate, curaj. In ceea ce ma priveste, n-as putea niciodata sa fiu chirurg, judecator sau procuror! Din pacate, in scoli nu se mai face consiliere profesionala si elevii aleg in clasa a XII-a drumul pe care vor merge, fara sa stie si aspectele mai putin faste ale profesiei.

1. Profesorul: are concediu mare, dar aduna atata stress in timpul anului scolar, incat abia isi revine in aceasta perioada.

2. Pompierul are uniforma si este privit ca un erou, dar se poate si accidenta in timpul interventiilor si este amenintat, apostrofat, cand celui care are nevoie de el i se pare ca a intarziat pe drum.

3. Jandarmul/politistul trebuie sa dovedeasca tarie de caracter. Iese la pensie mai devreme, dar poate fi accidentat grav in timpul diferitelor descinderi. Zilele trecute am vazut un politist pana in 30 de ani, care fusese taiat cu sabia de un interlop. A ramas cu o usoara paralizie pe partea dreapta, cu cicatrici vizibile pe chip si cu o pensie de boala. Cam asa stau lucrurile de aceea ar trebui sa li se prezinte elevilor si partea negativa a alegerii lor sa nu fie dezamagiti profund dupa cativa ani sau sa abandoneze profesia aleasa si sa faca o alta facultate.

Poti fura meserie de la cel mai bun cabinet psihologic Bucuresti - Refu.ro

O profesie de mare finete este cea de psiholog, fiindca intareste si imunizeaza sensibilitati sufletesti, prin intermediul mintii. Procesul de vindecare contopeste stiinta si arta specialistului. Oare ce calitati are un psiholog adevarat?

1. Respecta omul cu limitele, calitatile si defectele sale. Nu are niciodata asteptari prea mari si pretentii de perfectiune, ci ajuta toti pacientii.

2. Stie sa asculte. Asculta si retine scene, amanunte din relatarea pacientului care ar putea sa ajute in rezolvarea cazului. Nu este o ascultare absenta sau tendentioasa, ci ascultarea empatica pe care o dorim cu totii. Psihologul se incarca fara sa vrea cu problemele clientilor sai. Recent, un adolescent care a trecut printr-o trauma cumplita mi-a povestit cum, dupa ce si-a descarcat sufletul in fata acestui psiholog si a inceput sa planga, fiindca inca il mai durea ingrozitor ce i s-a intamplat, psihologul l-a imbratisat si a inceput sa planga cu el, iar acest lucru a avut un efect linistitor asupra lui. “Mi-am dat seama ca ii pasa, ca sufera alaturi de mine, mi-a spus el.”

De cand mi-am propus sa devin professor, participam la ore si ca sa fur meserie. Din clasele mici faceam asta. Imi notam in memorie ce este bine si ce este rau, ce mi-a placut la profesorul X, ce detest la profesorul Y. De aceea recomand celor care doresc sa devina psihologi foarte buni, sa isi faca o programare la cel mai bun cabinet psihologic Bucuresti si sa fure meserie de la Florentina Matreata care este unul dintre cei mai eficienti psihologi ai momentului. Dar sa continuam lista calitatilor unui psiholog bun:

3. Pastreaza confidentialitatea discutiilor cu clientii. Nimeni nu si-ar dori sa se afle ce a discutat cu duhovnicul, cu psihologul si cu avocatul sau, de aceea in aceste profesii nu au ce cauta persoanele care duc vorba de colo colo.

4. Psihologul are capacitate maxima de a empatiza si niciodata nu se situeaza pe o pozitie de superioritate fata de clientul sau, ca sa nu il piarda in acest fel. Florentina Matreata indeplineste toate aceste conditii si trebuie sa va spun ca a determint pe multi dintre fostii pacienti sa fure meserie de la ea si sa se inscrie la Facultatea de Psihologie dupa ce au scapat de probleme. “Nu pot uita modul in care s-a implicat sa ma determine sa am incredere in mine, declara D.E, psiholog. Aveam nevoie de un model adevarat si a devenit rapid idolul meu.

M-a fascinat prin caldura sufleteasca, prin tactul cu care s-a apropiat de mine, prin metodele alese sa imi intareasca sinele. Perioada consultatiilor a reprezentat pentru mine descoperirea vocatiei adevarate.” Florentina Matreata este un psiholog model datorita structurii sale sufletesti, dar si cursurilor de specialitate si pregatirii stiintifice. Serviciile oferite la cabinetul ei sunt diverse: de la consiliere premaritala, la evaluare psihologica, dezvoltare personala, terapie de cuplu si consiliere parentala. Sunt momente in viata in care avem nevoie de psiholog ca specialist, dar si ca model in viata. Nu trebuie sa ne reprimam aceasta nevoie, fiindca ne facem singuri rau.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments