Povestea mea de blogger

promovare bloggeri, tutoriale wordpressȚin minte că în toamna lui 2008 am început prima oară pe un blogspot care și acum mai este online, este vorba de refublog.blogspot.com care mai public câte un articol din când în când, acum blogul este la pământ, pentru ca are 2-3 unici pe zi, dacă sunt și ăia.

Ideea este că înainte să plec de pe blogspot nu întelegeam wordpress-ul, era puțin cam complicat pentru mine în 2008, așa că am strâns din dinți și am sărit direct în wordpress pe domeniul refuzake.info, nu o să vă explic că eram atât de nervos că nu întelegeam unele chestii încat îmi păruse rău că m-am mutat, dar pentru că nu vroiam să fiu o fire așa pesimistă și nervoasă, am decis să iau wordpress-ul pe rând, să văd fiecare opțiune cu ce se ocupă.

Pentru a nu strica deloc blogul principal am creat un subdomeniu numit test.refuzake.info unde mi-am batut joc de wordpress la propriu și la figurat, am încercat tot ce se putea încerca, pentru că deja eram pe hosting plătit m-am jucat prin ftp până când nu am mai știut să ies din unele erori php și am reinstlat wp-ul din nou, și din nou până când l-am învățat.

Ce fericit eram eu după 2 luni de la noul domeniu, învățasem wordpress și deja următoarea problemă/obsesie devenise template-ul pentru blog, da din cauza blogspotului eu ziceam în continuare template la temele wordpress. După săptămâni întregi de căutari după teme free mai găseam din când în când ceva ce să-mi placă.

După mai bine de 1 an am început să ajut cum am putut bloggeri mici, chiar și pe cei care erau pe wordpress.com sau blogspot.com (blogspot.ro mai nou) și așa am ajuns la recordul propriu de 31 de domenii cumpărate pentru bloggeri mici, să îi ajut să treacă la un alt nivel. Domeniile sunt următoarele (cumpărate de la godaddy):

  • 28x .info (înregistrate pe 1 an)
  • 2x .com (înregistrate pe 1 an)
  • 1x .us (înregistrate pe 1 an)

Imediat după ce am trecut peste o parte din dezamăgiri, pentru că o parte dintre cei pe care i-am ajutat nu mi-au spus macar un mulțumesc, am mai scris pe undeva că mă mulțumesc și cu un mulțumesc, nu aveam nevoie de o statuie din aur. Norocul meu a fost să nu am prea mult timp să fiu dezamăgit pentru că au fost persoane care mi-au mulțumit și m-au înterbat mereu de sănătate, deci mi-a trecut repede.

Așa ca am început să fac o scurtă promovare de bloggeri, vroiam să fac câte un articol pentru fiecare blogger, urma să scriu 1 articol/săptămână legat de un singur blogger. Numai că în primele 2 săptămâni am avut deja 50 de blogguri în lista de promovare și puteam termina cu ei un an mai târziu, asa că am decis atunci să fac o listă (3 link-uri cu H1 in sidebar) care am promovat-o pe prima pagina a blogului, plus un backlink dintr-o listă imensă, care s-a ajuns la aproape 250 de bloguri (pe 24 decembrie 2011 aveam 112 bloguri în listă și 215 comentarii la articolul cu lista respectivă).

Nu a durat mult și m-am apropiat de 5 ani de blogosferă, așa că aveam ceva bani strânși pe paypal de pe urma blogului prin advertoriale și bannere, și mi-am cumpărat refu.ro unde timp de 1 an am stat în banca mea, până când recent am început să ies în offline pentru a cunoaște alți bloggeri, să împart câte o bere cu ei dacă este posibil și să discutăm cât mai multe lucruri posibile, despre orice.

Pentru a reveni înapoi la a ajuta bloggeri, pentru că așa sunt eu ca om, îmi place să ajut, o să creez o nouă categorie numită tutoriale wordpress unde o să creez o pagină, și o să structurez mai multe articole în accea pagină, o să încerc să acopăr cam tot ce se leagă de wordpress, de la instalare/configurare până la stilul de a scrie pe blog și optimizare seo.

PS: Primul meu blog a fost creat cu 3 zile înainte să împlinesc 19 ani, pe 15 noiembrie 2008.

Subscribe
Abonare pentru
guest
11 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Bucur

deja esti un bloger ‘batran’ prin comparatie cu altii :)) .Nu e chiar asa usor sa te mentii pe piata atatea ani.

D-Petre

De un link in sidebar am beneficiat si eu … parca pe refuzake.info

Astept cu interes seria de tutoriale wordpress. Spor la scris.

Gabriel Ursan

Salut inițiativa ta și mă declar amator de sfaturi legate de WordPress scrise în limba română, raportate la nevoile bloggerilor români care au nevoie de ajutor direcționat. Devorez cu plăcere orice tutorial WordPress mai ales dacă știu că e scris de oameni atenți la detalii importante, așa cum te știu pe tine.

Mult succes în demararea proiectului! Stay in touch!

Bogdan N

ANDREI…un mare om 🙂 si la propriu si la fugurat :Am scris cate ceva despre el aici http://niculaebogdan.ro/la-ce-sunt-buni-prietenii/
El mi-a facut primul banner 125 pe 125 px si de atunci facem o echipa buna in multe proiecte

spanac

salut!
pune si tu un link catre concursul de la mine. merci!

bibabum

Domeniu .ro alea alea acum ne-am smecherit 🙂

App. keep doing a good job.. altii (recte eu) s-au lasat de scris (din pacate).

Nicu Durla

Am ajutat si eu multi „bloggeri” si dupa ce s-au vazut cu domeniul si gazduirea mi-au dat ignore sau nu mi-au raspuns la mesaje. Sa iti spun ceva, povestea asta nu cred ca e toata deoarece sa fi blogger e foarte greu si uneori enervant.

Stoian Ciprian

Felicitari si spor la treaba. 🙂