In afara de mierea de albine, din stup se colecteaza si alte prodse apicole menite sa contribuie la un stil de viata sanatos ce au foarte multe beneficii. Asadar haideti sa descoperim care sunt aceste produse apicole si care sunt beneficiile lor pentru sanatatea umana. Polenul, propolisul, laptisorul de matca, veninul de albine, ceara si multe alte astfel de produse pot avea efecte miraculoase asupra sanatatii. Toate aceste produse sunt naturale si interventia omului este destul de mica, aceasta presupunand doar colectarea produselor din stup, ambalarea si comercializarea lor.

Consumul de produse apicole

Este un produs apicol ce se afla pe locul doi ca popularitate dupa mierea de albine. Totusi trebuie sa luati in considerare ca inainte de utilizarea oricarui produs de acest tip sa nu aveti intoleranta sau alergie la acestea pentru ca pot avea efecte secundare nedorite. In plus consumul pe produse apicole in proportii mari nu sunt nici ele recomandate.

Polenul se caracterizeaza ca fiind un produs care se prezinta sub forma unui praf fin ce variaza de la o culoare de un rosu inchis pana la galben. Albinele culeg polenul de la mai multe specii de plante astfel ca polenul terapeutic este mai inchis la culoare, chiar multicolor.

Propolisul este un alt produs din aceasta categorie ce este folosit de mii de ani pentru imbunatatirea imunitatii dar si pentru industria cosmetica.  Probabil despre laptisorul de matca ati auzit pomenindu-se mai ales in cazul produselor cosmetice. Consumul de produse apicole este recomandat mai ales pentru tratarea unor afectiuni pe cale naturala fara a mai fi necesar sa utilizati medicamente obtinute pe cale chimica.

Un alt produs apicol ce merita mentionat este ceara de albine care este utilizata indeosebi in industria cosmetica si este produsul obtinut din munca albinelor harnice.

Terapii alternative cu ajutorul produselor apicole

Apiterapia este o ramura medicala naturista ce se bazeaza pe utilizarea produselor apicole si reprezinta o alternativa la medicina clasica. Cu toate ca nu s-a demonstrat inca eficienta acestei terapii alternative este utilizata totusi de oameni ce sufera de diverse afectiuni si incepe sa capete o popularitate din ce in ce mai mare.

Sunt trei lucruri de care trebuie sa tineti cont atunci cand faceti apiterapie si anume sa nu omiteti testele de alergie pentru ca daca prezentati alergie la produsele apicole atunci nu este posibil sa utilizati un astfel de tratament

De asemenea daca suferiti de boli ale inimii sau de diabet nici in acest caz nu sunt recomandate aceste produse apicole. Si ultimul lucru, dar poate si mai important decat toate la un loc, este acela sa nu administrati astfel de produse apicole copiilor sub 7 ani. Cu toate ca in apiterapie nu exista foarte multe contraindicatii este bine sa nu faceti nici exces. Numai printr-un consum moderat veti putea obtine rezultatele asteptate.

Daca sunteti in cautarea unor produse apicole pe care sa le utilizati in viata de zi cu zi pentru a va imbunatati sanatatea, intrati pe site-ul nostru si comandati produsele de care aveti nevoie. Cel mai bun moment in care sa va pese mai mult de sanatatea dumneavoastra este chiar azi.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonare pentru