Refu Blog

Pentru că fiecare deținător de blog trebuie să fie atent la ce imagini adaugă pe blog, ar fi important ca toți să fim atenți și să nu avem scăpări cu imaginile de câtiva megabytes decât atunci când sunt unele cazuri speciale, când nu ai altă solutie. În rest recomand ca imaginile care le atașezi articolelor de pe blog să aibe un standard, gen 800×600.

Personal la calculator am rezoluția de 1680×1050, așa că m-am gândit ca noul standard pentru mine să fie 1200×900 pixeli pentru fotografiile puse pe blog, toate având undeva sub, sau puțin peste 200kb.

Program gratuit micsorat imagini

Pentru articolul de ieri am făcut o convertire cu programul gratuit FastStone, a fost setat să pastreze calitatea jpeg-ului de 90% și a reușit de la 4,8MB să micșoreze fotografiia la doar 267KB, rezoluția fiind ceea sandard pentru blogul meu, de 1200×900 pixeli.

faststone

Descarca program gratuit de micsorat poze

Ultima versiune a programului este 3.3 si update-ul a fost facut pe 1 iulie 2014. FastStone Photo Resizer este un program cu optiune  convertor de imagine și un bun instrument pentru redenumirea imaginlor. Acest program gratuit de micsorat imaginile este folosit pentru a converti, redenumi, redimensiona una sau mai multe imagini din calculatorul tau. Avantajul programului este ca nu contine reclame, si este gratuit pentru toti cei care il folosesc pentru home use. Din punctul meu de vedere  FastStone Photo Resizer este cel mai bun program gratuit de micsorat imagini pentru windows, fiind compatibil cu Windows XP, 7 si Win 8.1, inca nu l-am testat pe Windows 10, dar sunt sigur ca functioneaza exclent si cu noul sistem de operare.

Daca nu vrei sa instalezi un program gratuit de micsorat poze, atunci poti sa incerci http://www.picresize.com/ un site care te ajuta sa micsorezi poze, numai ca nu are la fel de multe optiuni ca si FastStone, dar daca nu ai pretentii pare a fi un bun program de micsorat poze.

Am creat si un grafic in care iti raspunde la intrebarea daca poti sa folosesti o imagine sau nu, articolul este dedicat pentru social media si se numeste poze pentru instagram

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

4 Comments

  1. Interesanta chestia, mai ales ca nu am Photoshop decat in calculatorul de acasa.

Write A Comment