Programele fac parte din viata noastra de zi cu zi, asa ca fiecare trebuie sa avem programe portabile pentru stick, fie ca sunt gratuite sau nu, ele ne fac viata mai usoara la fiecare folosire.

Mai jos o sa enumar cateva avantaje sa ai programe portabile pe usb, aceste programe pentru calculator portabile sunt complet functionale ca un program instalat in calculator numai ca el ruleaza de pe un stick usb, sau o memorie usb cum ii se mai spune. Chiar daca aceste programe pot sa ruleze si de pe un CD sau DVD, cel mai avantajos pentru toata lumea este ca ele sa ruleze de pe un stick, ca programe portabile pentru usb.

Avantaje sa ai programe pentru calculator portabile

  • Programul functioneaza fara instalare si ai toate beneficiile unui program complet, fara mai fi instalat;
  • Cand il rulezi nu are nevoie de fisiere suplimentare, exceptie fac decat .net, java etc. programe pe care oricum le ai in calculator;
  • Programul portabil pastreaza setarile in-the-house, ca sa le zic asa, toate optiunie realizate de tine raman salvate, fara a mai fi nevoie sa setezi de fiecare data o anumita optiunie cand te conectezi la un calculator nou;
  • Programele portabile nu lasa nicio urma in pc-ul tau, toate fisierele temporare pentru aceste programe portabile sunt sterse automat dupa ce inchizi programul;
  • Din nefericire nu toate programele gasite pe internet au versiuni portabile, si asta se intampla pentru ca unele programe nu sunt dezvoltate pentru a rula fara anumite fisiere din sistemul de operare, fiind nevoie de stocari de informatie in registrii, application data etc;
  • Excelent pentru dependentii de munca, cu aceste programe portabile poti sa lucrezi de oriunde, pentru ca toate datele si setarile dorite se afla pe acest stick USB, chiar daca nu sunt versiunile sistemului de operare la fel;
  • Datele raman acolo, in siguranta – Sa presupunem ca un virus ti-a stricat sistemul de operare, sau din cauza unei pene de curent cateva fisiere din sistemul de operare sunt corupte si nu mai poti sa deschizi calculatorul, aici orice soft portabil rezista acestor probleme comune;
  • Exista un site dedicat programelor portabile pentru stick usb, link-ul fiind portableapps.com.

Recomandare programe pentru calculator portabile pentru stick USB

Google Chrome Portabil

Cel mai popular program pentru calculator, browserul web poate fi folosit de pe un stick usb, fiind excelent daca vrei sa-ti salvezi tot istoricul, parolele si paginile web favorite, fara a mai fi nevoie sa sincronizezi cu serverele Google.

Descarca Google Chrome Portabil (versiune portabila pentru stick usb)

Kaspersky TDSSKiller

Virusii sunt principala problema atunci cand ai cateva programe in calculator si navighezi pe internet, asa ca atunci cand vrei sa curecti un pc, nu e asa ca e la indemana o versiune portabila de antivirus? Chiar daca este mai performant sa depisteze malware de orice fel, orice e gratuiut si portabil trebuie apreciat.

Descarca Kaspersky TDSSKiller (versiune portabila pentru stick usb)

[sociallocker]

Skype Portabil

Nici nu stiu daca acest program merita sa ii fac o prezentare, versiunea portabila este excelenta pentru a fi sigur ca discutiile tale raman cu tine, fara sa mai fie ceva salvat in calculatorul pe care-l folosesti temporar, totul ramane cu tine, de la optiune de font pana la toate discutiile personale.

Descarca Skype Portabil (versiune portabila pentru stick usb)

VLC Player Portabil

Pot spune ca este cel mai apreciat player multimedia gratuit de cativa ani, acum o versiune portabila pentru acest program este foarte bine primita de toti utilizatorii, mai ales de unu ca mine care il foloseste intens.

Descarca VLC Player Portabil (versiune portabila pentru stick usb)

Eraser Portabil

Este acel software ce-ti permite sa stergi un program definitiv, fie ca este vorba de un hard-disk cu platane (HDD) sau modele noi sshd sau ssd, cu acest program poti sa stergi definitiv ce vrei din calculator.

Descarca Eraser Portabil (versiune portabila pentru stick usb)

 

KeePass

Poate unul dintre cele mai utile programe portabile pentru stick-ul usb este chiar un mananger de parole, cum ar fi sa stii ca ai undeva un program numai al tau unde sa-ti poti stoca parolele folosite, fiind foarte sigur ca acest program este pe stick-ul personal.

Descarca KeePass Portabil (versiune portabila pentru stick usb)

 

7-Zip Portabil

Majoritate fisierelor de pe internet atunci cand sunt puse la download vin intr-o arhiva de genul .zip sau .rar, mai nou si .7z este un standard, oricare ar fi metoda de arhivare a fisierelor 7-zip te ajuta sa dezarhivezi orice format modern oferit de internet.

Descarca 7-Zip Portabil (versiune portabila pentru stick usb)

[/sociallocker]

 

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonare pentru