Locul in care se mananca bine si se bea bine fara ca oaspetii sa stea la coada sa prinda o masa este un veritabil rai al pofticiosilor, dar si o modalitate de a iesi din incurcatura pentru parintii carora le plang copiii de foame si se numeste simplu: restaurant Brandeberg. Stiu multi micuti cu care nu te poti intelege, cand le scade glicemia, adica trebuie neaparat sa manance si cum nu ii putem duce la orice bodega sa stea la masa, restaurantul prezentat mai sus este locul ideal. Cele 90 de locuri, plus cele 50 de pe terasa sunt suficiente ca aici sa se ospateze si turistii aflati in tranzit, nu numai persoanele cazate.

Ultima comanda este preluata la ora 22, 30, fapt care demonstreaza ca la bucataria restaurantului se lucreaza intens. Localul a fost vizitat de critici culinari internationali din Franta, Italia, Ungaria si a fost evaluat cu maximum de puncte, avandu-se in vedere urmatoarele criterii: calitatea mancarii raportata la pret, servirea, marimea portiilor, aspectul restaurantului, atitudinea personalului curatenia din local si mai ales diversitatea meniului. Exista 13 produse numai la categoria desert, care mai de care mai bune, de iti lasa gura apa numai citind meniul si vazand pozele de pe site-ul oficial al restaurantului. Iata ce dulciuri puteti comanda pentru cei mici: prajitura casei 150 g – 12.00 LEI, cheesecake 200 g – 14.00 LEI, strudel cu mere si inghetata 250g – 12.00 LEI, strudel cu branza si stafide 150g – 10.00 LEI, clatite cu dulceata 150g – 10.00 LEI, clatite cu inghetata 200g – 12.00 LEI, clatite cu ciocolata 150g – 12.00 LEI, clatite cu nuca si miere 150g – 12.00 LEI, clatite brasovene cu sos de vanilie 200g – 14.00 LEI, papanasi cu smantana si dulceata 200g – 14.00 LEI, inghetata asortata 250g – 12.00 LEI, orez cu lapte 200g – 10.00 LEI si gris cu lapte 200g – 10.00 LEI

Raiul pofticiosilor poarta un nume: restaurant Brandeberg - Refu.ro

Politica restaurantului este de a promova produsele bio si pe cele gatite in casa si de a inlatura din meniu alimentele procesate care au efecte negative asupra organismului. In meniu se afla preparate din categoriile: salatelor (cunoscute pentru faptul ca sunt adevarate izvoare de sanatate si de energie), a preparatelor pe gratar, a pestelui, a preparatelor de baza romanesti sau unguresti si a ciorbelor si a garniturilor. Amabilitatea personalului este pusa in valoare si de decorul rustic al restaurantului.

Mobilierul din lemn natur raspandeste o aroma placuta in restaurant. Si adultii si copiii au impresia ca sunt rasfatati de bunica in acest restaurant, fiindca numai aici au la dispozitie atat de multe bunatati bio facute in casa: zacusca, salata de ghebe la otet, muraturi asortate, pastrama de berbecut, branza de bivolita si renumita branza de burduf in coaja de brad. Iarna se merge pe preparatele din porc. Ma uit la meniu si mi se face pofta de toate ciorbele din lista, fiindca stiu cat de bine sunt facute. As lua pe rand: ciorba de fasole cu tarhon si afumatura, ciorba de porc cu tarhon gatita ardeleneste, ciorba de pui taraneasca, ciorba de vacuta, ciorba de burta si ciorba de legume.

Cine a gandit meniul a avut in vedere toate gamele de consumatori posibile. Si vegetarianul poate alege mancare pe placul sau. Exista si specialitati ale casei care fac parte din categoria celor mai comandate produse: atat o prajitura a casei, cat si ciolan afumat si diferite feluri de carnati (unii sunt cu cascaval), cotlet de porc si de berbecut si snitel vienez. Persoanele care exclud carnea din alimentatia lor au la dispozitie platoul de branzeturi cu legume, cascaval pane, zacusca, salata de vinete, mamaliguta cu branza si smantana. Preturile se justifica prin calitatea ingredientelor, prin modul de preparare al acestora, dar si prin portiile generoase din care consumatorii se satura rapid. Atmosfera de la restaurant este de nota 10, fiecare simtindu-se ca acasa si putand sa isi gaseasca in orice moment mancarea favorita.

Am citit meniul si deja mi-am imaginat ca mananc un bulz cald ardelenesc, pulpă de raţă confiată cu varză la cuptor sau legume proaspete la gratar cu ficăţei de pui cu ceapă la tigaie. Un regal de mancaruri care mai de care mai bune si ma satioase te asteapta la acest restaurant, sa iti potoleasca foamea si sa iti ofere energia necesara sa faci trasee montane si sa vizitezi obiectivele interesante si valoroase din jur.

Author

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonare pentru