Refu Blog

La fel ca intreg exteriorul autoturismului tau, si in cazul farurilor acestea sunt supuse la numerosi factori externi care pot produce zgarieturi sau care pot incetosa luminozitatea acestora. Daca in urma cu cateva decenii cele mai multe autoturisme avea farurile din sticla, astazi materialul folosit cu predilectie pentru farurile autoturismelor este plasticul. Din acest punct de vedere si farurile autoturismului pe care il conduci pot avea nevoie de anumite operatiuni de intretinere si de restaurare astfel incat sa fie din nou aproape ca la inceput. Pentru a reconditiona farurile autoturismului poti sa apelezi la polish faruri.

Factorii care duc la „imbatranirea” farurilor autoturismului

Atunci cand esti in trafic este foarte important ca farurile sa functioneze in parametrii optimi. Dincolo de functionarea propriu-zisa a farurilor este foarte important ca acestea sa fie curatate astfel incat iluminarea externa sa fie la cele mai ridicate valori. Insa odata cu trecerea timpului farurile autoturismului tau pot sa isi slabeasca iluminarea externa ca urmare a unor factori externi. Printre cei mai des intalniti factori externi care duc la „imbatranirea” farurilor si la deteriorarea plasticului acestora se numara lumina solara, radiatiile UV, poluarea aerului, particulele de nisip si de praf din aer, oxidarea, zapada, gheata depusa peste faruri sau chiar sarea folosita pentru procesele de deszapezire. Toate acestea pot duce la afectarea lentilelor de plastic care acopera becurile in cazul farurilor autoturismului, iar in consecinta farurile vor functiona incetosat. Dincolo de factorii externi generati de conditiile atmosferice, exista si alti factori externi precum insectele sau criblura care pot afecta farurile datorita pozitionarii acestora in partea frontala a autoturismului.

Reconditionarea farurilor prin polishare

In conditiile in care iti doresti sa redai farurilor autoturismului tau aspectul de la inceput si sa te bucuri de o iluminare externa impecabila a acestora, poti oricand sa apelezi la polish faruri. In cadrul acestui proces partea exterioara a farurilor este sablata de mai multe ori cu ajutorul unei hartii abrazive avand granulatie medie si ulterior se aplica un strat de polish. Nu in ultimul rand peste stratul de polish se foloseste un strat invelitor impermeabil pentru a asigura rezistenta polish-ului si pastrarea plasticului curat. In urma procesului de polishare a farurilor autoturismului te vei bucura de faruri care se vor apropia foarte mult de nivelul farurilor noi. Acest lucru garanteaza pentru o iluminare de calitate foarte buna de fiecare data cand esti in trafic.

Polish faruri intr-un atelier de detailing auto sau pe cont propriu?

Daca consideri ca este necesara polisharea farurilor pentru a recapata iluminarea externa pe care o aveau la inceput, atunci poti avea in vedere serviciile unui atelier de detailing auto. In cadrul unui astfel de atelier vei beneficia de experienta si expertiza unor profesionisti in acest procedeu. Pe de alta parte, daca consideri ca este mai avantajos din punct de vedere economic sa te ocupi pe cont propriu de acest proces de polish faruri, nu iti ramane decat sa achizitionezi smirghel, laveta microfibre, pasta pentru polish si izolator. Si ulterior sa treci la treaba pentru a reconditiona farurile autoturismului tau.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment