O alimentatie sanatoasa va contine tot timpul si proteine din carne. Carnea este parte integranta a alimentatiei echilibrate, nu trebuie consumata in exces, dar nici nu trebuie sa lipseasca de pe masa noastra.

Fiind o carne slaba si cu un gust foarte bun, usor de mancat si tolerata excelent de sistemul nostru digestiv carnea de pui a fost inclusa in mai toate retetele traditionale, putand fi mancata si zi de zi, dar si la sarbatori.

Sunt atat de multe retete pentru prepararea puiului incat orice gospodina cu experienta sau fara poate sa aiba pe masa un preparat care sa fie pe placul tuturor mesenilor. De exemplu, de sarbatori sau cand vreti sa impresionati invitatii veniti de departe puteti pregati sarmalute in foi de varza acra facute cu pui de casa. Reteta e simpla, dureaza nu mai mult de 2-3 ore pana la servirea efectiva a sarmalelor gustoase, iar mirosul… ei bine, mirosul ii va cuceri pe toti cu siguranta, pana sa aiba loc degustarea.

Iata cum poti pregati una dintre cele mai populare retete pentru prepararea puiului. Pentru niste sarmalute delicioase ai nevoie de pui de casa, doua bucati de piept mai exact, doua kilograme de varza murata, cam o cana de orez sau 100 g, o ceapa, 100 g rosii pasate, bulion 70 g, boia dulce, nu mai mult de o lingurita.

Se mai adauga foi de dafin dupa gust, cimbru, patrunjel, o legatura, ulei, sare si piper. Varza se pregateste, se scoate cotorul, se toaca varza pentru deasupra si dedesubtul sarmalelor, ceapa se curata si se toaca marunt, orezul se fierbe in apa cu sare 10 minute.

Pieptul e taiat fasii rapid, bulionul se dilueaza in sapte linguri de apa. Ceapa merge la inabusit in tigaia cu capac, in ulei si 50 ml apa, cand s-a racit ceapa se adauga carnea tocata, apoi orezul, sarea, piperul.

Compozitia amestecata omogen se pune in foile de varza pregatite, cu „vinisoarele” mari scoase. Sfat: in compozitie se poate adauga si ou ca sa se lege mai bine. Se formeaza acum sarmalele, fiecare cu tehnica lui.

Odata avute toate sarmalele, pe fundul oalei unde vor fierbe punem varza, ulei, se aranjeaza sarmalele, se acopera cu varza tocata, se pun foile de dafin, boiaua, cimbrul si sarea. Vasul cu sarmale si apa se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade 30 de minute.

Se adauga 100 g rosii pasate si se continua fierberea inca 60 minute. Se gusta tot timpul pentru a se gasi momentul ideal pentru scoaterea de la cuptor.

La final, cand s-au facut se decoreaza totul cu patrunjelul tocat marunt si se lasa la racit. Se servesc calde cu mamaliga, iaurt, smantana, ardei iuti, muraturi.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonare pentru