Refu Blog

Matritele din silicon, usoare, incasabile si ultra rezistente, sunt din ce in ce mai utilizate in bucatarie, in special in ceea ce priveste crearea prajiturilor. Pe piata exista diferite forme pentru prajituri disponibile, in culori diverse, la preturi accesibile… dar de unde stii daca sunt si de buna calitate?

Formele pentru prajituri din silicon sunt cele mai ravnite astfel de forme de cativa ani. Varietatea larga de forme disponibile le face atragatoare, iar materialul lor natural, antiaderent, foarte flexibil, le transforma in niste aliati valorosi in bucatarie. Sunt populare, atat in randul persoanelor fizice, cat si in randul profesionistilor, pentru preparate dulci, dar si sarate sau congelate, cu conditia ca aceste forme sa fie de calitate, chiar daca nu au un aspect foarte colorat.

Avantajele lor sunt atat de multe …

Flexibile si antiaderente, ofera o utilizare usoara si rapida, insa extrem de performanta. Nu este nevoie sa le ungi cu ulei sau unt inainte de a turna aluatul. Poti sa le rotesti, sa le strangi pentru a le depozita, sa le asezi cum doresti, pentru ca isi vor relua intotdeauna forma initiala. Deseori oferite intr-o multitudine de dimensiuni si forme, acestea indeplinesc toate dorintele gastronomice si permit pregatirea a tot felul de preparate, fie ca sunt prajituri, madeleine, briose si asa mai departe.

Sunt ideale pentru a suporta socuri termice, ele putand fi bagate in congelator, frigider sau cuptor fara teama.

Usor de intretinut, pot fi curatate cu o stergere simpla cu un burete sau pot fi curatate in masina de spalat vase.

Faptul ca sunt rezistente la deteriorare le asigura o durata de viata lunga.

Dar, pentru a beneficia de aceste forme pentru prajituri pentru cat mai mult timp, mai presus de toate, trebuie sa alegi o forma din silicon de calitate.

Existand o oferta exhaustiva a formelor din silicon, trebuie sa fii vigilenta si sa nu cumperi orice si, mai ales, sa nu te lasi sedusa de abundenta culorilor si a formelor.

Inainte de a cumpara, verifica daca forma respectiva poate rezista la temperaturi foarte scazute, precum si la temperaturi ridicate care variaza de la cel putin – 40 ° C la + 260 ° C. Daca nu se mentioneaza nimic pe ambalajul sau pe eticheta formei, ai grija.

Poti face intotdeauna testul prin pliere si ciupire a formei sa vezi daca isi pastreaza culoarea. Daca culoarea ramane, inseamna ca siliconul este de buna calitate. Cu toate acestea, daca exista un semn alb pe partea ciupita inseamna ca este o forma din silicon slab calitativ.

De asemenea, uita-te la grosimea formelor, nu sunt toate la fel. Cu cat forma este mai subtire, cu atat mai mult caldura din cuptor iti va arde mai usor preparatul.

Cand achizitionezi o forma de silicon exista si o multime de “nu-uri”. Astfel:

Nu taia niciodata prajitura sau preparatul direct in forma de silicon.

Nu-l o pune niciodata direct pe foc sau pe gratarul cuptorului.

Nu introduce niciodata in cuptor forma goala, fara produs.

Nu folosii niciodata un burete abraziv sau detergent puternic pentru a o curata.

Atunci cand folosesti pentru prima data aceasta forma trebuie totusi sa o ungi cu unt sau putin ulei. Este singura data cand vei face aceasta operatiune.

Acestea fiind zise, formele de silicon pentru prajituri sunt o alegere buna pentru orice bucatarie moderna.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment