Socializarea la bere vs Socializarea in fata Pc-ului

Modalitatile de interactiune online intre prieteni sunt multiple astazi, fie ca ne jucam online, tastam pe facebook sau vorbim pe Skype, tot mai mult comunicarea intre prieteni se produce din fata monitorului. De multe ori chiar daca comunicam foarte des cu prietenii prin intermediul platformelor online, ne dorim sa putem comunica si face 2 face, asa cum se intampla la evenimente gen Dreamhack sau Lanparty unde mi-am facut si eu simtita prezenta din cand in cand.

Din pacate trecerea timpului si inaintarea in varsta aduc in viata noastra tot mai multe responsabilitati, acestea se traduc si prin tot mai putin timp liber. Cu toate acestea trebuie sa recunoastem si faptul ca am devenit (cel putin unii dintre noi) tot mai comozi si dezorganizati, astfel ca preferam comoditatea scaunului de acasa in detrimentul unei iesiri in parc, la un suc, o bere, un fursec, o atentie.

De ce sa iesi din casa la bere ?

Stiu, azi a devenit usor sa comanzi totul de pe net; avem electronice online, mancare online, batura online, totul e la un click distanta, insa nu trebuie sa uitam ca intalnirile cu prietenii fata in fata ne aduc avantaje multiple. Comunicarea este mult mai naturala, putem sa povestim ore in sir la un “pahar de vorba” si ne facem planuri – sa punem tara la cale – cu alte cuvinte, sa cunoastem oameni noi si oameni vechi. De ce sa cunoastem oamenii vechi ? Uneori chiar daca avem impresia ca ii cunoastem online, in realitatea “adevarata” oamenii s-au schimbat. Din cand in cand e bine sa-I cunoastem 😉

Seara de gaşca cu prietenii la mine acasa

Presimt ca timpul ii va transforma pe multi dintre copiii de astazi in niste tineri adulti cu grave probleme de socializare; studiile spun ca petrecem zeci de ore cu smartphone-ul in brate, expunem “lumii” o imagine idilica in mediul online, dar in realitate multe persoane sunt depresive.

Eu nu vreau sa fiu negativist in acest articol, ci vreau sa va spun ca putem sa facem o intalnire “de gasca” cu prietenii chiar la noi acasa, nu trebuie neaparat sa cheltuim o gramada de bani la terase. Mai ales daca nu va place atmosfera de “crasma” si fumul de tigara.

O idee faina de seara intre prietenii este cu legata de jocul Catan – tot mai la moda- alaturi de cateva pungi de floricele bine facute, cateva sticle de suc si bere. Dupa preferinte. Si pentru ca tot am vorbit de mediul online, il putem folosi pentru a ne face seara mai frumoasa alaturi de prieteni in mediul nostru offline. Putem comanda licorile bahice si bauturile alimentare pin intermediul celor de la bauturaonline.ro, nu de alta dar refrenul “sarbatorile vin” inseamna pentru cei mai multi dintre noi o cursa de rezistenta prin supermarketuri la proba 500 de metri carucioare viteza.

Comanda online ne ofera multiple avantaje, totul este sa o consumam alaturi de prietenii “reali” si face 2 face de sarbatori, ci nu singuri si pierduti in fata monitorului.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments