Despre senzorul Sony IMX789 al lui OnePlus 9 Pro

Seria OnePlus 9 este o alta gama de telefoane mai intriganta disponibila pe piata in prezent, acum apare in scena si: Senzorul Sony IMX789

OnePlus a lansat smartphone-uri echipate cu sistemul de imagistica Hasselblad, astfel ca publicul este curios de rezultate. Mai multe recenzii, videoclipuri de demontare si teste de durabilitate au fost deja realizate, dar stim ca mai multe pot fi explorate.

Totusi, lansarea OnePlus 9 nu este tocmai perfecta. OnePlus 9 Pro avand 8GBRAM cu 128GB de stocare a fost amanat chiar de la lansare. De asemenea, au fost raportate probleme de supraincalzire in timp ce aplicatia Camera este pornita. Problema a fost rezolvata intre timp cu o actualizare OTA.

Precomenzile pentru seria OnePlus 9 s-au epuizat rapid in prima zi. Stim ca OnePlus va vinde o multime de unitati in principal datorita camerelor foto. Dar, ca in cazul majoritatii telefoanelor emblematice, functiile functioneaza cel mai bine cu un senzor puternic.

In cazul OnePlus 9 Pro, acesta vine cu un senzor Sony IMX789 si unul Sony IMX766. Camera Hasselblad pentru mobil care se gaseste pe OnePlus 9 Pro este posibila cu senzorul Sony IMX789. Senzorul a fost de fapt personalizat. A durat doi ani pentru a fi finalizat si pregatit pentru un sistem de imagistica mai puternic.

Acest senzor este mare. OnePlus impartaseste modul in care a utilizat procesorul pentru ca acesta sa functioneze cu un sistem Hasselblad. OnePlus a lucrat cu Sony pentru personalizarea senzorului IMX789. Arata echilibrul dintre caracteristicile obiectivului si dimensiunea senzorului. Rezultatele sunt fotografii si videoclipuri de inalta calitate tot timpul.

Senzorul Sony IMX789 masoara 1/1,35″ si vine cu 52MP si un design Quad Bayer. Acesta dispune de binning de pixeli care permite ca dimensiunea pixelilor sa ajunga pana la 2,24 μm. Ofera un raport de aspect 16:11, dar un raport 4:3 la realizarea fotografiilor. Raportul 16:9 este pentru filmarea videoclipurilor 4K 120 FPS.

Echilibrarea diferitelor rapoarte de aspect nu este tocmai noua. Panasonic Lumix LX100 si Nokia 808 Pureview au folosit acelasi design de redundanta a senzorilor.

Alte caracteristici ale senzorului Sony IMX789 al lui OnePlus 9 Pro includ:

  • o solutie 2×2 On-Chip Lens,
  • focalizare cu laser,
  • iesire RAW pe 12 biti,
  • RN (Read Noise) mai mic,
  • FWC (Full Well Capacity) mai mare,
  • inregistrare 4K 120 FPS
  • tehnologie DOL-HDR (Digital Overlap High Dynamic Range) pentru capturarea expunerilor mai scurte si mai lungi.

Rezultatele nu prezinta, de obicei, niciun artefact.

Activat in mod implicit este DOL-HDR pe OnePlus 9 Pro. Toate acestea si multe altele functioneaza cel mai bine cu un software care isi face treaba. OnePlus si Hasselblad au facut echipa pentru a regla fin senzorul Sony IMX789. Acesta se concentreaza in principal pe stiinta culorilor, datorita calibrarii Natural Color Calibration.

Asteptati-va ca mai multe optimizari sa fie lansate ca parte a viitoarelor OTA-uri pentru seria OnePlus 9. Acestea sunt menite sa aduca imbunatatiri privind performanta HDR, balansul automat si reducerea zgomotului, printre altele.

Poti achizitiona de la eMag modelul cu Sony IMX789: Telefon mobil OnePlus 9 Pro

Update: 20 septembrie 2021

In weekend, OnePlus a anuntat cu mandrie o noua actualizare pentru utilizatorii seriei de flagship-uri din acest an – OnePlus 9 si OnePlus 9 Pro.

Actualizarea OTA aduce o serie de optimizari la nivelul sistemului, precum si, al camerei foto.

Performanta imaginii a fost mult imbunatatita, profitand de Hasselblad Camera for Mobile. Actualizarea ofera, de asemenea, functii noi, cum ar fi XPan Mode. Acesta din urma este un nou instrument dezvoltat de Hasselblad si OnePlus. Este doar una dintre cele cateva optimizari ale calitatii imaginii pe care echipa le ofera utilizatorilor avizi de telefoane OnePlus.

Hasselblad Camera for Mobile este cel mai puternic sistem de camera foto folosit de OnePlus pe orice dispozitiv OnePlus. Este doar prima versiune, asa ca OnePlus recunoaste ca poate fi inca imbunatatita.

Detalii pe site-ul oneplus: https://www.oneplus.com/9-pro

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments