Google a anuntat pentru prima data Android Go in 2017, la conferinta pentru dezvoltatori Google I/O. De atunci au fost vazute o serie de telefoane lansate si care ruleaza GO-ul, toate acestea sunt telefoane care se incadreaza cu usurinta in categoria de buget limitat.

Acest lucru a fost, in acelasi timp, a anuntat pentru prima data Android Oreo si Google Home. In ceea ce priveste Android Go, care a fost o noua versiune de Android, atunci proiectat pentru smartphone-uri low-end.

Specificatii Android GO

 • Android Oreo (Editia Go) a fost prima platforma pentru telefoane cu pana la 1GB RAM
 • Android 11 GO accepta telefoane cu doar 1/2 GB RAM.
 • Android GO consuma doar 270 MB din RAM.

Specificatii Android GO

 

Ce este Android Go?

Google vrea sa aduca Android-ul in buzunarele tuturor si sa aiba OS-ul disponibil pentru toata lumea, asa ca a venit cu Android Go, o versiune mai usoara de Android. Este inca predominant Android asa o stiti sa navigati prin meniu, dar noul software a fost optimizat pentru smartphone-uri cu procesoare mai putin performante, cantitati mult mai mici de memorie RAM si date mobile mai putin disponibile.

Android Go a gandit folosirea pentru cat mai multe dispozitive cu hardware limitat sa ruleze decent cu software-ul Android, care a fost configurat pentru aceste dispozitive. Acest sistem de operare este destinat pentru smartphone-uri entry-level care au minim 512MB RAM și maxim 2GB de RAM.

Android Go se concentreaza pe trei lucruri:

 1. Optimizarea celor mai recente versiuni de Android pentru a rula fara probleme pe dispozitive de buget.
 2. Un set mai usor de aplicatii Google, cum ar fi Google Chrome si Gboard, toate acestea vor folosi mai putina memorie, spatiu de stocare si date mobile.
 3. O versiune simpla a Magazinului Google Play. Arata la fel ca in Play Store-ul pe care il puteti gasi acum pe orice dispozitiv Android obisnuit si are intregul catalog de aplicatii Android, dar evidentiaza in mod unic aplicatiile care utilizeaza mai putine date, stocare sau memorie intr-o sectiune separata din partea de sus, denumita „Optimizat pentru dispozitivul dvs.„.

Ce este Android Go?

In plus, Android Go ofera o functie de gestionare a datelor si a setarilor de economisire a bateriei care permite utilizatorilor sa vada exact cat de multe date mobile au consumat pe baza abonamentului de internet. Aplicatiile Google sunt, de asemenea, reproiectate pentru Android Go. De exemplu, exista Google Go si YouTube Go.

Google Go ii ajuta in continuare pe utilizatori sa gaseasca informatiile dorite, iar YouTube Go ajuta utilizatorii sa gaseasca videoclipuri. Acestea sunt optimizate doar pentru conectivitate limitata. Exista chiar si Google Assistant pentru Android (editia Go), care permite utilizatorilor sa trimita rapid mesaje, sa efectueze apeluri si multe altele. Unele aplicatii Google sunt, de asemenea, mai inteligente in Android Go.

Chrome, de exemplu, are activata in mod implicit functia de economisire a datelor. YouTube Go va permite sa vedeti o previzualizare a videoclipului pe care sunteti pe cale sa-l vizionati sau sa il descarcati si va permite sa selectati calitatea redarii in flux.

La suprafata, nu arata foarte asemanator cu Android sau Android One. Dar veti gasi o multime de aplicatii implicite care au fost inlocuite cu echivalente „Go„. Acestea includ:

 • Google Go – inlocuirea aplicatiei standard de cautare Google
 • Galerie Go – fotografii/editare offline (in loc de Google Photos)
 • Go Camera – aplicatia pentru filmare si fotografiere.
 • Asssitant Go – alternativa usoara la Google Assistant

Fisierele de la Google sunt instalate pentru a va ajuta sa gestionati cantitatea de stocare utilizata in prezent. Va va oferi sugestii privind stergerea fisierelor nedorite sau a aplicatiilor vechi pe care nu le utilizati.

Ce telefoane ruleaza Android Go?

Exista deja o serie de producatori care construiesc dispozitive accesibile Android Go Edition. Acestea includ urmatoarele modele:

 • Nokia 1.3
 • Nokia 1.4
 • Nokia 1 Plus
 • Alcatel 1
 • LG K20
 • Samsung Galaxy J2 Core
 • ZTE Blade L8

Desigur, mai multe telefoane exista, dar acestea sunt probabil cele care merita mentinat mai ales daca aveti de gand sa achitionati un telefon pentru un buget redus. Există modele mai vechi, ar fi Noka 2.1 si Samsung Galaxy J4 Core, Redmi Go si Moto E5 Play Go, printre multe altele.

In momentul de fata pe emag acestea sunt cele mai ieftine telefoane cu Android Go:

Mai multe detalii: Android (Go edition) | Android

Ce este Android Go, care sunt specificatiile si ce dispozitive il ruleaza? • Refu Blog

Prezentare Android GO

Concluzie Android GO

Personal sunt multumit de mutarea pe care o face Android, pentru ca asa se poate adresa unor piete care au bugete foarte mici, un exemplu concret ar putea fi tarile asiatice sarace sau chiar multe tari din Africa, cu ajutorul telefoanelor mobile ieftine isi pot permite achizitionarea unuia si pot sa aiba acces la informatie cu ajutorul internetului, mai important pot sa acceseze cursuri sau alte materiale educationale care sa ii ajute si mai mult sa inteleaga foarte multe lucruri.

Cand am scris acest articol ma gandeam chiar la filmul de pe netflix numit imblanzitorul de vant, aici astfel de dispozitive cu android go cumparate la un pret redus ofera sansa unor copii sau tineri adolescenti sa se informeze mai mult.

Internetul cu siguranta o sa devina din ce in ce mai ieftin si extins pe aproape toata suprafata globului pamanesc, asa ca privesc spre viitor cu entuziasm pentru fiecare element care duce tehnologia si informatia mai aproape de fiecare om de pe pamant.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

1 Comment

 1. Hmmmm…….. o alta metoda de a mai stoarce niste bani. Stau si ma intreb, daca putem sa obtinem performante cu soft-uri simple, de ce, tot timpul, simtim nevoia de a complica lucrurile.

Write A Comment