Steam pentru Linux este un vis care a devenit realitate, s-a tot vorbit în ultima vreme de faptul că Steam s-a mutat și pe Linux, ăsta fiind un pas important pentru dezvoltarea jocurilor pe platforma Ubuntu.

Valve a lansat Steam Beta pentru Linux împreună cu 26 de jocuri undeva prin noiembrie 2012, în acest timp s-au mai făcut update-uri făcând să fie disponibilă și seria Counter-Strike pe Linux.

Steam pentru Linux se descarcă prin Ubuntu Software Center

Am instalat și eu Steam, după care m-am logat și mi-a apărut un tab cu Linux Games, în care îmi arată disponibil 4 jocuri. Fiind vorba de Counter-Strike, Counter-Strike Source, Killing Floor și Trine 2. Cu următoarele update-uri cei de la Valve vor completa lista cu mai multe jocuri disponibile pe Linux, momentan singura problema a linuxului este OpenGL, care pe Windows un joc poate ajunge și la 100-200fps, dar pe linux înțepenește undeva la 30fps.

Ținând cont că s-a ajuns la o portare a steam-ului pe Linux, asta o să aducă beneficii Linuxului în materie de Gaming, pe un alt site se vorbea că și Blizzard are de gând să porteze pe Linux unul din jocuri. Sper eu să nu fie WOW, poate să ne așteptăm la un Starcraft2.

Cu această ocazie Steam-ul a avut o perioadă de reducere, unde oferea jocuri mai ieftine cu 80% pentru a sărbătorii trecerea pe Linux.

Înca o chestie interesantă din partea celor de la valve este că prin platforma lor, da o șansă jocurilor mai vechi ca să ajungă în shop, pentru a le cumpara mai ușor, și poate tot așa să ajute dezvoltatorii să revină pe piață, sau de ce nu să readucă update-uri la jocurile propuse, sistemul dezvoltat de Valve se numește Steam Greenlight (adică unda verde Steam)

PS: pentru mai multe informații „calde” blogul celor de la Valve, care scriu despre dezvoltarea jocurilor pe linux, chiar aici

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

5
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
silviuRefuBucurYamasha Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Abonare pentru
Yamasha
Vizitator

S-a facut cam tarziu update-ul, dar nu e rau…problema e ca i-a terminat pe cei care jucau 1.6….s-au facut modificari multe….

Bucur
Vizitator

pentru cei pasionati e bine de stiut…mai ales ca eu sunt un utilizator de ubuntu

silviu
Vizitator
silviu

smecherie :))