Refu Blog

Stomatologia a suferit schimbări fără precedent în ultimul an; închiderea pentru câteva luni a cabinetelor dentare ne-a făcut să înțelegem: suntem dependenți de servicii stomatologice de calitate. Iar asta ne-a făcut să ne îndreptăm, odată cu redeschiderea cabinetelor, înspre cabinete premium, care să ne ofere mai mult decât un tratament. 

În era post-Covid, medicina dentară se extinde dincolo de consolidarea unui tratament eficient. Iar asta ne face să ne întrebăm – cum arată un dentist bun în era post-Covid?

Educație și comunicare la stomatolog

Un specialist bun va începe orice întâlnire prin a te asculta. Te va întreba dacă îți este frică de stomatolog sau de proceduri și va încerca să te facă să te simți confortabil. Un dentist bun pune cu adevărat preț pe comunicare

Nu se va grăbi să termine tratamentul, ci se va asigura că pleci de pe scaunul stomatologic mulțumit, încântat, fără durere și lămurit. În aceeași măsură, indiferent dacă vorbim de un ortodont (tratamente cu aparat dentar), endodont Bucuresti (tratamente de canal) sau pedodont (tratamente destinate copiilor), specialistul desăvârșit se va asigura că îți cunoaște istoricul medical.

Un stomatolog bun va afla cât mai multe lucruri despre trecutul tău medical și nu doar din punct de vedere dentar; acesta va fi la curent cu posibilele alergii, afecțiuni și medicamentații întocmai pentru a-ți oferi un tratament de cea mai înaltă calitate, complet sigur pentru tine. 

Consolidarea unei relații a la long

Un dentist cu adevărat bun va investi resurse și timp astfel încât să devii un pacient de cursă lungă. Asta înseamnă că te va căuta pentru programările ulterioare, te va suna după procedură ca să se asigure că totul este în regulă, va încerca să păstreze vie relația voastră și în afara cabinetului. 

Când dentistul tău încearcă și ajunge să te cunoască, îți oferă o mai bună îngrijire orală; în aceeași măsură, specialistul desăvârșit ține cont de timpul și resursele tale. Timpul contează – iar dentistul bun va ști că timpul tău contează mai mult decât orice. 

De asemenea, specialiștii buni nu vor încerca să îți vândă produse și tratamente de care nu ai nevoie și pentru care nu vrei să optezi – ci va ști să se încadreze în dorințele și nevoile tale atât medical, cât și financiar. 

Echipă, tehnologie, standarde

Un dentist bun va avea o echipă multidisciplinară pe măsură în spate – un cerc de profesioniști cu experiență, uniți de aceleași valori, care îți pot rezolva orice afecțiune orală. În aceeași măsură, lumea se schimbă. Ne digitalizăm zilnic viețile, iar stomatologia nu ar trebui să facă excepție. 

Este important ca dentistul pe care îl alegi să îți pună la dispoziție cele mai moderne tehnologii, atât pentru eficiența tratamentului, cât și pentru confort, siguranță, rapiditate, precizie. Tehnologiile premium asigură un tratament premium; de exemplu, dacă prețul tratamentului nostru – obturație, proteze dentare, aparat dentar – este suspicios de mic, nu ar trebui să ne bucure, ci să ne facă să întrebăm: este oare acesta un specialist cu adevărat? 

Vizitele la stomatolog nu sunt o cheltuială, ci o investiție în adevăratul sens al cuvântului – o investiție în sănătatea și confortul tău psihic, așa că un cost foarte mic nu ar trebui să ne atragă, ci să ne ridice semne de întrebare. 

Explică, nu impune – pasiune, empatie, compasiune

Specialistul desăvârșit nu îți va impune niciodată un tratament cu explicația „pentru că trebuie”, ci îți va explica în detaliu de ce ai nevoie de acel tratament, pentru ca tu să înțelegi mecanica din spate și să vezi la ce vei fi supus în următoarele vizite. 

În același timp, stomatologul bun este constant implicat într-un dans în doi pași: pasiune și compasiune: pasiunea sa pentru medicină dentară este vizibilă – când cineva este pasionat, se vede și se simte pentru pacient, iar compasiunea te face mai puțin anxios și temător. 

Specialistul real reușește să înțeleagă nevoile tale, pentru că nu tratează doar „niște dinți”, tratează o individualitate specifică, cu nevoi și dorințe specifice, cu un buget limitat, cu temeri, cu nesiguranțe – doctorul post-Covid este ancorat în empatie. 

O singură experiență la stomatolog poate schimba felul în care privim grija față de dantură – putem fi traumatizați, și apare atunci anxietatea de stomatologie, sau putem fi complet impresionați de un specialist care e mai mult decât un medic: e un Om care înțelege, explică și tratează cu empatie și compasiune, alături de abilitățile profesionale desăvârșite. 

Specialistul dentar în era post-Covid este mai mult ca niciodată ancorat în empatie, pentru că ne-am dat seama că altfel nu se poate: avem nevoie de înțelegere și compasiune ca să trecem peste frică și să generăm relații solide, de durată, cu stomatologii noștri.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment