Periajul corect și vizitele regulate la medicul stomatolog sunt componente esențiale ale unei igiene orale eficiente. Adoptarea unor tehnici adecvate de periaj și menținerea unei rutine regulate de îngrijire orală pot contribui la menținerea unui zâmbet sănătos și la prevenirea problemelor orale. Tehnicile de periaj corecte nu doar că ajută la curățarea eficientă a dinților și gingiilor, dar pot preveni totodată apariția cariilor, a bolilor gingivale și a respirației neplăcute. Periajul corect al dinților implică atât tehnici de periaj cât și utilizarea corectă a instrumentelor de igienă orală, cum ar fi periuța de dinți și ața dentară.

 

Tehnica de periaj de la gingie la vârf

 

Tehnică implică plasarea periuței de dinți în unghi de 45 de grade față de linia gingivală și realizarea unor mișcări delicate de la gingie către vârful dinților. Tehnica de periaj dinspre gingie către vârf ajută la eliminarea plăcii bacteriene care se acumulează în zona inferioară a dinților și la prevenirea inflamației gingiilor.

 

Periajul circular

 

Tehnică constă în realizarea unor mișcări circulare cu periuța de dinți pe suprafața dinților. Periajul circular asigură o acoperire completă a dinților și ajută la eliminarea plăcii bacteriene. Este important să se curețe toate zonele, inclusiv partea posterioară a dinților, atât de pe arcada superioară, cât și de pe arcada inferioară, în apropiere de fren lingual.

 

Periajul limbii

 

În timpul igienei orale, limba este adesea neglijată. Cu toate acestea, periajul limbii este la fel de important ca și periajul dinților. Placa bacteriană și resturile alimentare se pot acumula pe suprafața limbii, ceea ce poate duce la respirație neplăcută și la creșterea bacteriilor în cavitatea bucală. Utilizarea unei periuțe de dinți cu o parte specială pentru curățarea limbii sau a unui curățitor lingual poate fi de mare ajutor în menținerea unei igiene orale optime.

 

Controlul la stomatolog, la fel de important ca tehnica de periaj dentar

 

Pe lângă adoptarea unor tehnici corecte de periaj, este recomandat să vizitați regulat dentistul pentru o evaluare și o curățare profesională a dinților. În București, puteți găsi un număr ridicat de clinici de stomatologie care pot oferi servicii de calitate, atât de profilaxie, cât și de tratament dentar. Indiferent de problema pe care o întâmpinați, este recomandat să consultați un dentist Bucuresti profesionist, care să vă ofere sfaturi și soluții personalizate pentru nevoile specifice pe care le aveți.

 

 

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment