Multi dintre noi nu dispunem de timpul necesar sau dorit pentru a ne relaxa in mijlocul naturii, insa una dintre inovatiile dezvoltarii pe toate planurile din zilele noastre este reprezentata de terasele verzi, care sunt regasite pe acoperisurile cladirilor si care aduc putin din relaxarea naturii in mijlocul chiar al celui mai aglomerat oras.

Cu siguranta ca ati vazut, daca nu in realitate cel putin in filem, terase verzi. Ati sesizat poate cum persoane care dispun de astfel de terase verzi pe acoperisul cladirii adora sa petreaca timp acolo, mai ales dupa o zi lunga de munca. Pe timp de vara si chiar si in anotimpuri mai reci, e minunat sa va puteti relaxa intr-o oaza de liniste care va inspira un echilibru aparte.

O atmosfera unica oferita de terase verzi

Astfel de terase verzi ofera o atmosfera de-a dreptul unica, deosebita, aduc natura in oras, dupa cum am mentionat. Se pot numara o serie de avantaje concrete pe care le aduc aceste terase verzi, o serie de beneficii concrete, intre care si un estetic deosebit. O cladire care dispune de o terasa verde pe acoperis va arata incredibil de frumos. Spatiul respectiv poate fi folosit atat pentru relaxare cat si in alte scopuri, in functie de dorintele persoanelor care vor realiza respectiva terasa verde. Cert este ca un oras in care cladirile au aceste terase pe acoperis va arata cu mult mai bine, mai unic, frumos, deosebit pur si simplu.

Totodata, aceste tearse verzi sunt si unele ce vor face ca si calitatea aerului sa fie mult mai buna. Ele pot cuprinde diverse specii de plante si arbusti, etc., in egala masura eliminand foarte mare parte din poluarea generata de atat de multi factori din oras in zilele noastre. Este foarte importanta calitatea aerului pe care il respiram cu totii, iar aceste terase verzi sunt de mare ajutor in acesrt sens.

Temperaturi optime cu terase verzi

Un alt avantaj pe care astfel de terase verzi il ofera este reprezentat de reglarea temperaturii. Un proces zilnic de condensare si de evaporare va face ca temperaturile sa fie mult mai optime atat pe timp de vara cat si pe timp de iarna. Plantele vor folosi energia termica din jur pentru procesul de evapotranspiratie, astfel ca putem spune cu siguranta ca acestea vor regla temperatura de exemplu pe timp de vara in sensul scaderii acesteia. Orice incapere deci care se va afla sub o terasa verde va avea o temoeratura mai scazute fata de cea de afara cu cateva grade pe timp de vara, in interiorul sau.

O terasa verde va proteja in egala masura acoperisul, atat de conditii meteo mai extreme cat si chiar de unele radiatii. In acest fel, acoperisul in sine va fi mai durabil.

Apelati cu incredere la specialistii in domeniu pentru a alege terase verzi pe care le veti considera a fi cele mai apropiate de asteptarile si dorintele dvs., veti observa rapid diferenta si beneficiile aduse de catre acestea.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment