Refu Blog

Pentru un ambient placut si confortabil, mai ales in perioada de iarna, o locuinta are nevoie de tipul de termostat cu fir de camera, care va va ajuta sa mentineti o temperatura constanta in toate incaperile, astfel anotimpul geros sa nu va afecteze.

Termostatul de ambient este un dispozitiv prin care se poate programa temperatura pe timpul zilei sau al noptii sau in anumite intervale in care nu sunteti acasa, prin urmare caldura din interior poate fi destul de scazuta, pentru a nu se consuma energie in mod inutil.

Dispozitivele sunt concepute pentru a masura temperatura dintr-o incapere, putand modifica parametrii de functionare a centralei termice.

Termostat cu fir compatibil cu majoritatea sistemelor de incalzire

termostat

Modelul de camera Computherm Q3 este compatibil cu majoritatea centralelor care sunt utilizate in Romania, fiind usor de conectat si la aparatele de aer conditionat, daca acesta este dotat cu un conector cu fir dublu pentru termostat de camera, indiferent daca tensiunea de comanda este de 230 V sau de 24 V. Fata de celelalte termostate conventionale, avantajul acestui model este ca temperatura poate fi masurata cu mai multa precizie, ceea ce contribuie la mentinerea unui confort sporit si, in acelasi timp, duce la economii substantiale de energie.

Acest tip de termostat cu fir este alcatuit din doua componente, dintre care una este reprezentata de unitatea mobila de control, adica termostatul in sine, iar cealalta de receptorul conectat la centrala.

Termostat wireless versus termostat cu fir

In ceea ce priveste modelul Computherm Q3 RF, intre cele doua unitati exista o conexiune de tip radio-frecventa, prin urmare nu este necesara folosirea unui cablu intre termostat si centrala, deoarece unitatile au fost reglate inca din fabrica sa functioneze pe aceeasi frecventa. Propriul cod de securitate face ca functionarea lui sa se desfasoare fara probleme. Daca se folosesc baterii ca sursa de energie, acestea pot avea o durata lunga de viata, deoarece termostatul nu transmite semnale in mod continuu, ci numai atunci cand trebuie sa efectueze o comutare.

Amplasamentul ideal pentru un termostat cu fir

Montarea unui astfel de termostat se face la o inaltime de 1,5 m, pe peretele opus sursei de incalzire, in zona in care aerul circula in mod natural, dar intr-un loc in care sa nu sufere influente de la alte surse de caldura si nici sa se afle in bataia razelor solare. Instalarea lui se face conform instructiunilor producatorului, care sunt livrate la achizitionarea dispozitivului. Are o raza de actiune de circa 30 de metri in interiorul unei cladiri, insa aceasta se micsoreaza daca interfereaza cu structuri din beton armat sau din metal. Pentru ca la baza deciziilor sale pe care le transmite centralei sta temperatura sesizata, aceasta ar trebui sa fie reala, neinfluentata de diferite surse de frig sau caldura, cum ar fi diverse aparate electrocasnice, frigider, televizor, surse de iluminare, sau sa se afle in dreptul usilor sau ferestrelor. Montat pe perete sau pe propriul lui suport, in locul potrivit, un termostat cu fir va functiona ireprosabil. Este indicat ca executarea conexiunilor electrice sa apartina unui specialist, pentru a nu exista riscul de electrocutare. Mai multe informatii pe site-ul www.instalatiishop.ro

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment