Lansare Windows 10 in cateva luni

Windows 10 poate fi testat de ceva timp ca Tehnical Preview. Chiar daca unii oameni ajuns sa aibe bug-uri, si cred ca sistemul de operare pare instabil, recent pe blogul companiei a fost publicat un articol prin care anunta ca Windows 10 va fi lansat in vara, am citit pe anumite site-uri si estimarea ar fi in Iulie 2015 (perioada de referinta poate fi 20 iunie și 25 septembrie).

Windows 10 poate fi testat de ceva timp ca Tehnical Preview. Chiar daca unii oameni ajuns sa aibe bug-uri, si cred ca sistemul de operare pare instabil, recent pe blogul companiei a fost publicat un articol prin care anunta ca Windows 10 va fi lansat in vara, am citit pe anumite site-uri si estimarea ar fi in Iulie 2015 (perioada de referinta poate fi 20 iunie și 25 septembrie).

Lansare Windows 10 in 190 de tari si 111 limbi.

Astazi s-a raspandit pe internet stirea ca se va face update gratuit la Windows 10 si de pe versiunile piratate de Windows 7, 8 si 8.1! Bucura celor care au deja o licenta valida pentru Windows 7 sau 8, este aceea ca au timp 1 an de zile, sa faca schimbarea la Windows 10 fara nicio taxa aditionala. Asadar daca esti un utilizator de Windows 7 si vrei sa faci schimbarea, poti sa faci rost de kit-ul de instalare pentru Windows 10 intr-un mod gratuit, cu o cheie valida pentru Windows 10, inca nu stiu daca va fi valida cheia care o ai deja pe Windows 7.

Avantajos este faptul ca utilizatorii de Windows 8 pot sa-si faca update la Windows 10, fara a mai fi nevoie de o reinstalare a sistemului de operare.

5 lucruri interesante despre Windows 10

1. Start Meniu-ul se intoarce in Windows 10.

Pentru toti fanii Start Meniu-ului este o veste foarte buna, eu unul simteam la inceput lipsa lui, dar dupa o perioada de timp deja m-am invatat cu noul sistem Windows 10 si nu mai ma bucura atat de mult optiunea asta.

2. Task View-ul, mai multe desktopuri.

Acum mai noi am o nevoie imediata de un al 2-lea monitor pentru optimizarea modului de lucru, asadar optiunea de Task View de la Windows 10 suna ceva ce as incerca, si chiar as folosi pentru orice as face pe calculator, urmeaza sa instalez in curand Tehnical Preview, din nou si sa ii dau o incercare mai amanuntita.

3. Command Prompt avansat.

CMD-ul trebuia de mult sa fie updata cu ceva mai avansat, dar a ramas asa de la versiunile foarte vechi de windows, asadar cu Windows 10, vom avea un Command Prompt mai bun, si sper eu mult mai folositor, o sa testez cu rabdare si CMD-ul din Tehnical Preview.

4. Continum, schimbarea de la touch si tastatura.

Continum este un mod 2 in 1, atunci cand o tastatura este conectata la Windows 10, atunci el o sa fie afisat normal, ca versiunea Desktop, dar daca se intampla ceva si scoti tastatura, atunci Windows-ul se schimba intr-o interfata pentru touchscreen. Asadar daca ai un monitor cu touchscreen te-ai putea bucura de acest mod, in caz contrar, o sa fi nevoit sa-ti cumperi alta tastatura daca Windowsul depisteaza ca nu este nicio tastatura conectata, cand tu apesi ca un nebun pe ea.

5. Aplicatiile integrate acum sunt afisate intr-o fereastra.

Cel mai enervant lucru la Windows 8 este faptul ca aceste aplicatii integrate in Windows sunt afisate urat pe tot ecranul, dar in Windows 10 acest lucru va fi istorie, modificarile din noul sistem de operare de la microsoft ne ofera aceste aplicatii intr-o fereastra normala, fiind mult mai usor sa aruncam in bara aplicatia sau sa o inchidem cu usurinta apasand pe universalul buton x.

Ca o concluzie finala, sunt foarte curios de noul sistem de operare, fiind mereu interesat de orice lucru pe care-l descopar nou.

Singura mea grija este sa am toate programele folosite compatibile cat mai aproape de 100% atunci cand vine vorba de Windows 10, in caz contrar, o sa am ceva de furca cu noul sistem de operare, dar pana atunci o sa revin cu ceva informatii din Tehnical Preview.

Subscribe
Abonare pentru
guest
1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments