Test drive pentru mașini second hand. Trebuie să îl faci și tu neapărat

Unul dintre cei mai importanți pași atunci când achiziționezi o mașină second hand este efectuarea unui test drive. Doar o astfel de testare îți poate răspunde la întrebarea dacă acel autoturism este potrivit pentru tine dar funcționează și în parametrii prezentați de vânzător.

Pentru a crește și mai mult eficiența de a găsi autoturismul perfect pentru tine, înainte de a vedea mașina și a face test drive-ul efectiv, ar trebui să mai iei în calcul câțiva pași. Cu temele făcute dinainte poți salva timp prețios întrucât poți selecta să vezi și să testezi în realitate doar mașini second hand care te interesează și care se încadrează în bugetul tău.

Ce ar trebui să faci înainte de face test drive-ul?

Așadar, înainte de vizionarea propriu-zisă a autoturismului, fii sigur că selectezi doar anunțurile de vânzări auto care sunt cu adevărat pentru tine: îți satisfac nevoile, se încadrează în buget și au opțiunile pe care ți le dorești. Poți să faci relativ ușor această selecție, căutând în prealabil mașini care te interesează pe site-uri de profil, ca cautimasina.ro. Chiar îți recomandăm să accesezi acest link, pentru că nu este doar un simplu site cu anunțuri de vânzări auto, ci este un agregator care înglobează anunțurile de la peste 160 de site-uri de acest tip de pe piață. Pe baza unor criterii pe care le completezi, platforma îți va returna aproape toate anunțurile de vânzări auto ce au fost publicate prin intermediul Internetului. Așadar pentru un singur model de mașină pe care ți-o dorești vei găsi mai multe anunțuri și poți ușor să le compari. Aceeași selecție o poți face și în funcție de bugetul pe care îl ai: poate voiai un Opel, dar descoperi că are același preț și poate mai multe opțiuni, un Golf. Mai mult, în această platformă ai posibilitatea și de a evalua dacă prețul expus al unei mașini se încadrează în media pieței.

Abia după ce ai selectat doar mașinile pe care ai vrea să le vezi și în realitate, poți stabili întrevederi cu vânzătorii și să faci test drive-ul dorit de la început. Conducerea mașinii este însă doar o parte a procesului. Verifică înainte de asta și exteriorul mașinii: vezi dacă prezintă urme de zgârieturi sau alte elemente care ar putea indica viitoare probleme tehnice sau dacă a suferit reparații. Asigură-te că toate opțiunile trecute în anunțul de vânzare, inclusiv în interiorul mașinii, există și sunt funcționale și bineînțeles verifică cu atenție actele autoturismului.

O idee foarte bună ar fi să te însoțească în acest întreg proces un prieten foarte bun, un membru al familiei sau și mai bine un specialist, pentru că ei pot identifica cu mai multă claritate potențialele probleme ale mașinii, nefiind implicați atât de emoțional ca tine.

Abia după ce ai analizat atent exteriorul și interiorul mașinii este timpul să treci la test drive-ul propriu-zis

Pornește mașina, farurile și avariile și apoi ieși din mașină și vezi dacă toate sunt funcționale. Ascultă și identifică zgomotele ciudate și fii atent și la mirosul și aspectul fumului de evacuare. Un bec ars ar putea costa doar câțiva lei însă poate fi și un indicator al unei probleme electrice mai grave. De asemenea, dacă evacuarea este albastră sau neagră, aceasta poate indica o problemă a motorului sau a sistemului de control al emisiilor.

Locul pe care îl alegi pentru testarea mașinii este foarte important, întrucât ar trebui să îți permită să poți să conduci în mai multe stiluri. Să conduci câteva minunte într-o parcare plană îți poate spune multe despre o mașină, însă locul ar trebui să îți ofere și posibilitatea să poți să accelerezi. Ideal ar fi să poți testa mașina și pe un drum accidentat, întrucât este o modalitate excelentă de a identifica zgomotul și probleme legate de suspensie.

În timp ce conduci fii atent să nu apară în bord niciun advertisment, ascultă motorul în timp ce accelerezi, transmisia în timp ce mergi și vezi cum se comportă frânele atunci când încetinești. Vezi cât de confortabil te simți în timpul condusului și identifică dacă mașina are vreo problemă de direcție sau pare instabilă.

Chiar dacă după toate aceste teste, ți se pare că ai găsit mașina ideală și ești foarte încântat, îți mai recomandăm încă un pas ca să fii sigur că ai făcut investiția potrivită: cere vânzătorului să duceți mașina la un service autorizat astfel încât specialiștii să îți spună cu adevărat starea tehnică a mașinii.

 

 

 

 

 

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments