Thermomix – cum poate veni în ajutorul persoanelor cu dizabilități?

Thermomix poate fi un echipament de bucătărie deosebit de eficient pentru persoanele cu dizabilități. În esență, Thermomix sporește independența în bucătărie, propune o multitudine de opțiuni dietetice și idei de preparate. Este minunat cum acest echipament poate schimba viața persoanelor cu dizabilități într-un mod pozitiv. 

Desigur, Thermomix este de mare ajutor în vieților tuturor, mai ales că aproape că nu mai există nicio persoană care să nu se plângă că nu are timp să gătească. Așa se face că Thermomix a devenit un echipament de nădejde pentru persoanele care țin să respecte un regim alimentar sănătos și echilibrat, pentru familiile care doresc să asigure copiilor lor mese gustoase și hrănitoare, dar și pentru persoanele care suferă de unele dizabilități, acestea din urmă bucurându-se de independență și de control asupra meniului lor.

Iată câteva motive pentru care Thermomix este ideal pentru persoanele cu dizabilități:

  • Temperatura precisă, timpul și viteza de funcționare sunt prestabilite pentru fiecare rețetă în parte, facilitând gătirea oricărui preparat.
  • Ingredientele sunt cântărite de aparat în fiecare etapă.
  • Aparatul este prevăzut cu un cadran mare și o interfață intuitivă.
  • Utilizatorul poate părăsi Thermomix fără teama că se va arde mâncarea.
  • Thermomix poate fi amplasat pe o masă sau un dulap mai scund decât mobilierul standard de bucătărie, permițând persoanelor imobilizate în scaunul cu rotile să își pregătească singure masa.  
  • Nu există riscul de incendiu, deoarece Thermomix este predominant din plastic, ceea ce înseamnă că numai vasul de metal se va încinge. Se elimină pericolul plitei cu gaz, dar și pericolul ca prosoapele, hârtia de copt sau alt articol de bucătărie să ia foc.
  • Ecranul tactil este prevăzut cu o dimensiune mai mare a fontului decât cărțile de bucate tradiționale, ceea ce înseamnă că persoanele cu dificultăți de vedere vor reuși să își prepare singure masa.

Thermomix oferă o platformă de rețete cu peste 40.000 de rețete ghidate, de la smoothie-uri, supe creme, omlete, clătite pufoase și până la rulade cu carne, fripturi, checuri sărate și drob de miel. Asta înseamnă că utilizatorii se bucură de flexibilitatea de a alege dintr-o gamă largă de feluri de mâncare pentru toate gusturile și dietele.

  • Funcția de plan de masă permite selectarea din timp a rețetelor și încorporarea lor într-un plan de masă săptămânal. Listele de cumpărături pot fi generate din planul de masă. Dacă cumpărăturile sunt furnizate de o terță parte, această listă poate fi trimisă persoanei sau serviciului care se ocupă de livrarea alimentelor.
  • Siguranța pe care o oferă Thermomix este fără precedent. Mecanismul capacului de blocare previne accidentele și deschiderea capacului în timpul gătitului.

Thermomix facilitează prepararea meselor pentru toată lumea, dar persoanele cu abilități limitate beneficiază cel mai mult de acest aparat de bucătărie atât de inteligent. Presetările ghidate și rețetele Thermomix permit persoanelor cu dizabilități să trăiască independent și să se bucure de o calitate mai bună a vieții. Pentru dizabilitățile intelectuale, platforma de rețete permite o mai mare flexibilitate a alegerilor de preparate. Selectarea meselor se poate face utilizând un computer, o tabletă, un telefon mobil sau aparatul Thermomix.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments