Tips and Tricks atunci cand nu vrei sa gresesti inainte de a da examenul pentru Scoala de Soferi

La fel ca limba engleza, sa ai azi un carnet de sofer este o chestiune by default. Chiar daca ai sau nu inca o masina proprietate personala, sunt atat de multe joburi si oportunitati care solicita candidatului un carnet de sofer de minim categoria B.

Pentru unii, Scoala de Soferi e la fel de simpla ca mersul pe bicicleta. Pentru altii, e chin, mai ales cand vorbim de examenul de practica, condusul efectiv pe strazi. Daca nu vrei sa ratezi nici tu si vrei sa obtii permisul fara batai de cap, trebuie sa urmaresti cateva repede.

Pregatirea e cheia – Nu lasa nimic la voia intamplarii

Daca la Facultate obisnuiai sa inveti pe ultima suta de metri ca sa impusti o nota de trecere, aceasta abordare nu e deloc sanatoasa atunci cand vorbim de Scoala de Soferi. Nu mai poti sa lasi totul la voia intamplarii, mai ales cand ai o miza destul de mare. E esential sa accesezi un site de chestionare auto cat de des poti, cel putin 15-20 de minute pe zi.

Intelege ca sunt diferente intre masina de la scoala de soferi si viitoarele tale experiente ca sofer

La scoala de soferi, instructorul te-a ajutat in timpul orelor de condus cu inca un set de ochi si urechi, plus pedale suplimentare prin care putea prelua controlul oricand era nevoie. Dar nu uita ca in realitate, de cele mai multe ori te vei urca singur la volan.

Ca sa te acomodezi, e bine sa ai langa tine, la inceput, pe cineva experimentat. Un prieten apropiat, o ruda, cineva care stie a conduca. Nu ezita sa ceri sfaturi ori de cate ori simti nevoia si asculta indicatiile. Trebuie sa intelegi ca dupa ce ai luat carnetul nu inseamna ca deja esti expert in sofat.

Inca ai momente de panica cand conduci? Mai cere ore suplimentare

Decat sa mergi nepregatit la examenul de oras, mai bine mai faci ore suplimentare. Sunt persoane care au nevoie de mai mult timp pentru acomodarea cu condusul singur in masina, mai ales la felul in care se circula in ziua de azi. Asa ca cea mai buna solutie este sa mai comandati ore suplimentare cu instructorul vostru, cu care sa exersati punctele pe care stiti ca nu le stapaniti.

Nu ezita sa folosesti poligonul pentru diferite manevre

Desi multi instructor nu mai duc cursantii in poligon, e bine sa exersezi in zone libere diferite manevre, in special parcarile. Sa iti amenajezi spatii din bolovani sau alte obstacole ca sa inveti parcarile pentru ca asta este una dintre marile probleme atunci cand vorbim de sofat.

Nu incercati sa bravati la examen, nu o sa primiti puncte in plus pentru asta

Asa cum un biciclist care vrea sa braveze merge fara sa se tina cu mainile de coarne, sunt unii candidati care incearca sa braveze la orele de sofat sau chiar la examinare.

Reflexele si stilul de condus se formeaza dupa foarte multe ore petrecute pe sosea, fie in oras sau in afara orasului, asa ca nu fortati nota si pedala de acceleratie. E bine sa fiti cat mai relaxati si calmi la volan, sa va pastrati mintea limpede si sa nu aveti ezitari.

Pana la urma totul tine de motivatia pe care o aveti. Succes daca ati inceput Scoala de Soferi si curaj daca inca nu ati facut acest pas.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments