Totul despre intretinerea spatiilor comerciale

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:

Succesul oricarui business depinde, intr-o mare masura, de imaginea, amabilitatea si mediul in care angajatii isi desfoara activitatea cotidiana. Mai mult, in ceea ce priveste spatiile comerciale, inclusiv magazinele sau micile restaurante, curatenia si mentenanta echipamentelor si chiar a mobilei reprezinta o carte de vizita ce spune multe despre atentia ta la detalii.

Evident, in ajutorul tau sunt o multime de companii care ofera servicii personalizate de curatenie si mentenanta, incluzand o serie de activitati ce se realizeaza intr-o anumita succesiune si frecventa dinainte stabilite, printr-un grafic de lucrari, pe baza unui contract (care se stabileste in functie de programul si nevoile specifice ale fiecarui beneficiar).

De regula, firmele care ofera servicii complexe de curatenie si mentenanta cladiri au in vedere urmatoarele procese:

  • curatare spalare pereti exteriori, spalare geamuri, curatare firme luminoase, spalare panouri cu reclame etc.;
  • curatenie spatii exterioare (inclusiv parcari);
  • curatare si mentenanta piese de mobilier;

curatare si mentenanta echipamente (inclusiv curatare hote cu solutii profesionale, in cazul restaurantelor).

Ai un restaurant? Iata de ce trebuie sa optezi pentru serviciile specializate de curatare hote!

Spre deosebire de bucataria de acasa, in cea de restaurant se gateste la nivel maximum, motiv pentru care hotele sunt suprasolicitate. In cazul in care acestea nu sunt curatate la intervale regulate pot declansa incendii devastatoare, pe care politele de asigurare nu le despagubesc, dat fiind ca este vina managementului.

Curatarea profesionala, efectuata de firme specializate in domeniul curatarii industriale, implica urmatoarele etape:

  • Curatarea propriu-zisa a hotei.
  • Curatarea filtrelor.
  • Curatare tubulaturi.
  • Curatarea cosului de fum.
  • Curatarea sistemelor de ventilatie.

Si obiectele de mobilier isi regasesc stralucirea cu ajutorul potrivit

Obiectele de mobilier aflate in spatii comerciale, cladiri de birouri sau chiar in unitatile de tip HoReCa au nevoie, la un anumit interval de timp, de mentenanta si, cel mai probabil si o curatare temeinica. Desi in cazul anumitor piese de mobila se opteaza in mod intentionat pentru un stil vintage, cele care au vopseaua sarita sau produc aschii la atingere isi pot trai “a doua tinerete” cu ajutorul serviciilor profesionale de sablare lemn.

In cazul suprafatelor lemnoase, sablarea trebuie realizata fara a ataca fibra lemnului, cu ajutorul unor granule care nu deformeaza si nu disloca fibra de lemn.  Sablarea lemnului se potriveste si in cazul obiectelor de mobilier cu suprafete sculptate, dar nu se aplica pe suprafate instabile structural sau pe obiecte de patrimoniu cultural.

Reprezinta un procedeu folosit in mod exclusiv pentru reconditionarea mobilierului si, in special, in vederea schimbarilor de culoare sau a indepartarii totale a straturilor de vopsea. Procesul trebuie realizat doar de personal specializat, este rapid, iar rezultatele se vad imediat. Astfel, chiar si lemnul vechi poate arata ca nou, gratie acestui tip de sablare.

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:
Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments