Travertin-Classic-Oferta-Pret-Bucuresti-2Daca sunteti unul dintre acei oameni carora le place marmura, dar considera ca este peste posibilitatile lor, deoarece costa destul de mult, trebuie sa stiti ca exista o alternativa care costa mai putin, dar care arata la fel de bine. Se numeste travertin.

Fara indoiala, travertinul este una dintre cele mai utilizate roci, atat in arhitectura veche, cat si in cea moderna. Romanii au extras zacaminte de travertin pentru construirea templelor, bailor si amfiteatrelor. Colosseum-ul din Roma este una dintre cele mai cunoscute cladiri construite aproape in intregime din travertin.

Travertinul este o roca sedimentara, care variaza in culoare de la bej deschis, care este cea mai comuna, la rosu coral. Este, de asemenea, disponibil si in nuante de albastru, verde, galben, gri si roz. Travertinul poate avea un aspect poros, cu jgheaburi si gaurele de dimensiuni variate, care ii dau aspectul natural, dar poate fi si fin, mat, cu o suprafata asemanatoare cu cea a marmurei. Poate fi folosit pentru orice tip de amenajare, moderna sau clasica.

Are o durabilitate ridicata, apropiata de cea a marmurei, dar si o rezistenta crescuta la socurile mecanice, compresiune, uzura, umiditate sau cicluri inghet/dezghet.

Prin urmare, in loc de marmura pe podea, ar fi bine sa luati in considerare si travertinul. Veti economisi bani si va veti impresiona musafirii la fel de tare!

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment