Uleiul de motor Shell: cum il alegi pe cel potrivit masinii tale?

O schimbare la timp a uleiului protejeaza motorul si ajuta la economisirea combustibilului. Dar nu tot uleiul de motor este la fel. Exista cateva lucruri de luat in considerare atunci cand il cumperi si utilizezi.

Nimeni nu vrea o deteriorare a pistonului, pentru ca atunci devine scump. De asemenea, uleiul protejeaza impotriva coroziunii si curata motorul. Dar prea putin ulei sau daca este prea vechi, nu mai poate indeplini aceste sarcini. 

Ar trebui sa verifici nivelul uleiului in mod regulat, de preferinta o data pe luna, recomanda specialistii. Daca nu se specifica altfel in instructiunile de functionare, acest lucru se face cel mai bine atunci cand motorul a parcurs anterior cel putin 10 pana la 15 kilometri si ai asteptat aproximativ cinci minute dupa ce ai oprit motorul.

Nu te baza doar pe reclame

Nu este vorba doar de nivelul uleiului, ci si de model in sine. „Daca uleiul este tulbure sau chiar negru si miroase ars, ar trebui sa mergi cu siguranta la atelier, dar si atunci cand stii ca ultima schimbare a uleiului a avut loc cu mult timp in urma.

Hotararea pentru intrebarea cu privire la uleiul utilizat este recomandarea producatorului, pe care o gasesti in manual sau in cartea de service cu informatiile de pe eticheta recipientului pentru ulei. 

Caracteristici ale uleiului de motor

O caracteristica importanta este vascozitatea, proprietatea de curgere, care este indicata cu asa-numita clasa SAE si decide care ulei este cel potrivit. Marcajul din fata literei W indica vascozitatea la temperatura scazuta. Cu cat numarul este mai mic, cu atat uleiul este mai lichid si cu atat este mai potrivit pentru temperaturile de iarna. Un numar mare dupa W, la randul sau, inseamna lubrifiant potrivit la temperaturi ridicate.

Majoritatea producatorilor ofera mai multe game de preturi. Asa-numitele uleiuri cu durata lunga de viata ar trebui sa dureze mai mult, sunt de obicei destul de subtiri si promit un consum semnificativ mai scazut de combustibil decat uleiurile cu vascozitate redusa. 

Daca insa tii foarte mult la masina ta si iti doresti sa contribui la mentinerea unei lumi mai curate, Elgeka-Ferfelis, distribuitor autorizat Shell Lubricants in Romania, iti ofera o gama de uleiuri de motor Shell Helix cu amprenta neutra de carbon, de ale caror beneficii te vei bucura in cel mai scurt timp.

Uleiul gresit poate provoca daune

Practic, este foarte important sa respecti clasificarea pe care producatorul o prescrie pentru masina ta. Utilizarea incorecta, inclusiv amestecarea, poate provoca daune foarte mari. Producatorul de ulei Shell o vede la fel: „Un lubrifiant este o piesa de schimb personalizata de ani de zile. Nu poti utiliza orice lubrifiant la orice masina; acest lucru este tehnic imposibil sau cel putin extrem de riscant.”

Elgeka-Ferfelis este incepand cu anul 2008 importator si distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piata din Romania, comercializand lubrifianti de cea mai inalta calitate marca Shell: uleiuri de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru aplicatii industriale si vaseline. Aceasta reprezinta cu profesionalism divizia de lubrifianti Shell, oferind tuturor clientilor sai asistenta tehnica necesara pre si post vanzare.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments