Franciza Jumanji, cu o prezență activă în lumea producțiilor cinematografice, dar și a jocurilor video, se dezvoltă din această toamnă cu un nou titlu. Dezvoltatorul Cradle Games a anunțat lansarea jocului Jumanji: Wild Adventures, care urmează să fie disponibil pe PC (Microsoft Windows) și pe cele mai populare console ale momentului: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One și Nintendo Switch.

Noul joc pentru pasionații seriei Jumanji ar fi conceput drept o continuare a unui alt joc, Jumanji: The Video Game. Lansarea este programată pentru data de 3 noiembrie 2023, jocul fiind deja prezentat în amănunt și pe platforma Steam. Spre deosebire de titlul anterior, se schimbă perspectiva și se oferă funcții noi.

Conform informațiilor existente online, jucătorii își vor putea alege personaje în timp ce explorează zonele care au apărut și în filmele Jumanji. În variantele single player și multiplayer, utilizatorii pot alege dintre 4 personaje: Dr. Smolder Bravestone, profesorul Shelly Oberon, Ruby Roundhouse și Mouse Finbar.

Jumanji, o franciză în plină dezvoltare

Primul film Jumanji s-a lansat în anul 1995. Cu actorii Robin Williams, Kirsten Dunst, David Alan Grier, Bonnie Hunt, Jonathan Hyde și Bebe Neuwirth, rămâne un lungmetraj de referință în industria cinematografică, fiind foarte apreciat de public și critici.

Franciza Jumanji s-a dezvoltat mai puternic însă începând cu anul 2017, când s-a lansat filmul cu actorii Dwayne Johnson, Karen Gillan, Kevin Hart, Jack Black, Nick Jonas, Laurie Calvert. Pentru că s-a dovedit un mare succes, a urmat rapid un alt film din serie, în anul 2019: Jumanji: Nivelul următor. Există planuri pentru un viitor film Jumanji 4 în care celebrul Dwayne Johnson va continua să joace în prim-plan.

Farmecul filmelor din seria Jumanji s-a transpus și în universul jocurilor video, inclusiv pe platformele de online casino. Slotul Jumanji, realizat de producătorul de păcănele online NetEnt, a fost lansat în anul 2018. Anul acesta este așteptată și lansarea slotului Jumanji The Bonus Level de la un alt producător de top în gambling, Playtech.

Ce informații mai există despre Jumanji: Wild Adventures

Jocul Jumanji: Wild Adventures care va fi disponibil din toamnă nu va folosi vocile actorilor din film, însă echipa de producție a recreat imagini asemănătoare cu fizicul celor care au interpretat personajele în producțiile de cinema. Fiind vorba despre un joc de acțiune, se așteaptă multe aventuri în temple și alte locuri misterioase unde nu vor lipsi capcanele care trebuie evitate de către jucători. Jungla trebuie explorată cu atenție, căci există inamici cu care jucătorii se vor confrunta, exact cum se întâmplă personajelor din filmele Jumanji.

Lumea Jumanji, inspirată de o carte

Filmul Jumanji din anul 1995 s-a bazat pe o carte scrisă de Chris Van Allsburg în anul 1981. Filmul cu îndrăgitul și regretatul actor Robin Williams a reușit să marcheze încasări de 4 ori mai mari decât bugetul alocat producției.

Mai bine de 20 de ani mai târziu, Jumanji a devenit o franciză veritabilă prin crearea noului film pentru care a fost selectat popularul actorul Dwayne Johnson. Succesul a fost colosal, de această dată încasările fiind de aproximativ 10 ori mai mari decât investiția în realizarea filmului. Evident, s-a decis rapid și realizarea celui de-al treilea film, în 2019.

Probabil că un alt titlu Jumanji ar fi apărut deja la cinema până acum, însă criza din domeniul sănătății publice globale din perioada 2020 – 2022 a anulat și amânat multe producții la Hollywood. Pentru că este o rețetă sigură spre profit, este foarte probabil să aflăm foarte curând despre începerea filmărilor pentru cel de-al 4-lea film al seriei, care s-ar putea lansa eventual în anul 2025.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment