tehnologia-viitoruluiMă gândesc puțin la perioada 0-1600! Nu sunt eu așa bun la istorie dar în perioada asta nu cred că a fost nimic tehnologic care să schimbe practic viața omului pe pământ, dacă greșeșc vă rog să mă corectați, dar în 1600 de ani lumea nu a făcut altceva decât să crească la număr și când s-a extins mai bine educația tehnologică, s-a produs o explozie în domeniul tehnologic, adica în 413 ani am ajuns de la fier de călcat de fier de 5kg la un fier de călcat realizat din plastic, fier și alte metale care îi reduc greutatea cu 80% și îi măresc performanța.

Nu zic că tehnologia este rea, chiar sunt de accord cu ea și ador să testez orice gadget care apare oriunde lume, dar mă întreb oare avansarea asta o să fie un pas bun pentru noi ca specie? Adică peste încă 100 de ani copii noștrii se trezesc că nu am luat o cale prea bună in 2020 și își învață oare copii la rândul lor cum sa schimbe lumea in 2120 ? Nu știu de ce, dar în seara asta mi-a umblat puțin chestia asta prin minte, așa se întamplă când te gândești la prea multe prostii, oare și în anul 1000 oamenii se gândeau așa mult la orice prostie?

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

13 Comments

 1. Pricop George CătălinReply

  Sunt utile mai ales din cauza timpului pe care-l salvezi dar desigur, inainte spalatul, calcatul si toate acestea te fortau la o munca fizica care te mentineau 🙂

  • Corect, tehnologia este in primul rand realizata pentru ca fiecare om sa aiba parte de multe avantaje cat mai usor.

   • Cred ca nimeni nu ar putea sti sigur, sa asteptam sa devina totul automatizat, si-ti voi spune :))

 2. Daca nu-i progres atunci e regres… Cred ca e o cale corecta. Tehnologiile vor deschide noi cai pentru umanitate.

 3. Adevarul este ca evolutia tehnologica din ultimii 2-300 de ani a fost una incredibila, la toate capitolele. Putem spune ca avantul este unul mult mai vizibil, deci ma astept la multe ‘sf-uri’ in urmatorii 10-20 de ani.

 4. fierul de calcat de acum 400 si ceva era mai bun pentru nevestele din ziua de azi :)) cand se supara te astepta cu fierul :))

 5. dar un prim efect al tehnologiei il reprezinta si somajul, desfiintarea locurilor de munca

 6. Parerea mea este ca tehnologia si evolutia pe acest domeniu este buna atata timp cat este folosita constructiv…nu distructiv…din pacate..cei puternici inca recurg la razboi pentru resurse inventand…feld e fel de „motive”!

 7. Tot timpul cand apare ceva nou, zic : oare ce mai apare dupa asta?
  Si mereu raman surprinsa de cate idei pot avea oamenii.

  Aaaa da, si referitor la electrocasnice si asa mai departe, ai vazut ca s-a inventat un robot de bucatarie care face mancare? Adica, iti fierbe supa la cat timp setezi tu, face piure de cartofi si nu mai stiu ce, am vazut cred ca la televizor.

  O sa ajungem prea dependenti de aparaturi pe care noi le consideram utile si nu ne dam seama ca defapt scutandu-ne de mult efort ne face sa devenim niste legume.

  Nu?

 8. salut. evolutia a existat..dar astazi noi o vedem mult prea lenta ca sa o luam in considerare…..ulterior spre finele sec XX tehnologia a avut un salt magnific….astfel ca noi trebuie sa invatam astazi de „x” ori mai mult decat bunicii nostri. de aceea suntem mai „stresati” schimbarile carora trebuie sa le facem fata ne streseaza 🙁

Write A Comment