Unealta potrivita in mainile unui meserias pot scoate rezultate foarte bune,  si cateodata asta poate da nastere si la obiecte de arta. Pentru un dulgher sau un tamplar, un ferastrau circular de mana HYUNDAI CS 190 poate fi o investitie serioasa de care sa beneficieze multi ani la rand pentru a-si face meseria cat mai bine. Desi in trecut ferastraiele de mana erau tot ce se gasea in Romania, tehnologia a permis ca aceste noi tipuri de ferastraie electrice circulare sa ofere o metoda mai sigura si mai rapida de a completa anumite lucrari.

Fie ca taiem lemn, plastic sau chiar metal – cu ferastraul circular de mana aceste materiale pot fi prelucrate excelent. Exista diferite modele pentru diferite cerinte. Aici va prezentam cele mai comune modele si aplicatiile lor.

Un ferastrau multiplu este versiunea usoara a unui ferastrau circular de mana. Majoritatea modelelor au o adancime de taiere de 25 mm si, prin urmare, sunt potrivite pentru taierea materialelor din tabla, cum ar fi placile OSB sau placaj. Cu lama ferastraului dreapta puteti taia chiar si dale. Specialitatile sale sunt scurtaturile .

Ferastraiele circulare de mana difera in principal de factori precum puterea si adancimea de taiere. Placa de baza (sau pantoful) poate fi reglata in inclinare, astfel incat sa fie posibile taieturi unghiulare. Lama ferastraului este acoperita de o protectie pliabila a lamei, cu protectia superioara a lamei bine asezata si protectia inferioara a lamei pliata inapoi in timpul procesului de taiere. Pentru a reduce emisiile de praf si pentru a reduce rumegusul zburator, ferastraiele circulare de mana sunt echipate cu un tub ejector la care poate fi conectat un aspirator. Unele ferastraie circulare portabile au o canelura pentru o sina de ghidare prevazuta in placa de baza. Diferenta subtila este in detaliu, de ex. reglarea fara scule a inclinarii lamei de ferastrau si a inaltimii lamei de ferastrau, a unei lampi de lucru sau a unui ghidaj laser.

Ferastraie de imersie difera structural, in special prin faptul ca placa de baza este asezata ferm pe corp si panza de ferastrau circulara este scufundata de sus in jos in piesa de prelucrat prin placa de baza. In acest fel, decupajele din panourile de bucatarie, de exemplu, pot fi realizate cu usurinta. Deoarece panza de ferastrau se aseaza mai spre exterior in raport cu ferastraul circular de mana normal, se pot taia asa-numitele imbinari de umbra, de ex. in lucrarea de lambriuri.

Accesorii utile pentru ferastraie circulare manuale

Sine de ghidare

Fara indoiala, accesoriul cel mai util pentru taieturi absolut drepte este sina de ghidare. Ghideaza ferastraile circulare in siguranta peste piesa de prelucrat cu o canelura. Mai presus de toate, panourile pot fi procesate mai bine cu acest accesoriu decat cu ferastraul de masa. Pentru a minimiza rupturile, sinele de ghidare sunt echipate cu o buza de cauciuc care se sprijina direct pe lama ferastraului.

Cu prima taietura, buza de cauciuc este taiata la dimensiunea corecta, astfel incat sa fie corect ajustata la ferastraul respectiv si sa isi poata indeplini functia. Chiar daca la prima vedere buza de cauciuc este prea lunga, acesta nu este un defect de fabricatie, dar acest lucru este dorit.

Garduri de rupere

Gardul de rupere este foarte util ori de cate ori taiati materiale de pe toata lungimea sau doriti sa taiati benzi dintr-un panou, de exemplu. O margine dreapta ca opritor pentru gardul de rupere este importanta, astfel incat sa se poata realiza o taietura curata.

Paranteze de oprire

Un suport de oprire este foarte util pentru taierea sireturilor sau a scandurilor de acoperis. Este atasat la piesa de prelucrat si ghideaza ferastraul circular de mana intr-o margine dreapta, care este perpendiculara pe piesa de prelucrat. Acest lucru face ca unghiul drept si suportul de oprire repetabil sa reduca briza.

Puteti realiza propriul suport de oprire din lemn de rezerva. Pentru a face acest lucru, luati doua bare drepte, puneti una in mijloc in unghi drept peste cealalta si le insurubati impreuna. Lungimea barei inferioare trebuie sa fie de cel putin 1,5 ori mai lunga decat sabotul ferastraului tau circular. Odata cu prima taiere, surplombul barei este taiat, indicand unde va merge taierea.

Un ferastrau circular de mana ar trebui sa fie instrumentul preferat atunci cand vine vorba de taieturi lungi si drepte. Ferastraie circulare de mana de astazi nu sunt la fel de voluminoase si grele ca pe vremuri. In functie de aplicatie, chiar si un ferastrau multiplu ar trebui sa fie suficient pentru majoritatea lucrarilor de imbunatatire a locuintelor.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale ferastraului circular este portabilitatea sa. Nu este limitat la un loc ca un ferastrau de masa. De asemenea, este usor la aproximativ opt kilograme pentru o portabilitate usoara. Daca utilizati varietatea sa fara fir; atunci nici nu trebuie sa va faceti griji cu privire la sursele de alimentare. De asemenea, sunteti eliberat de orice tensiune de impiedicare a cablurilor.

Un alt avantaj al ferastraului circular este versatilitatea taierilor. Puteti afla cu usurinta despre acestea navigand pe diverse site-uri utile pentru cel mai bun ferastrau circular si utilizarile acestuia. Nu numai ca realizeaza o taietura curata, utilizata in scopuri de rupere, ci si tot felul de lucruri decorative. Puteti face diferite tipuri de taieturi cu ea, cum ar fi taierea tesita, taierea cu piciorul, taierea incrucisata, taierea finisarii etc. cu aceeasi lama, fara a fi nevoie sa o schimbati. Foarte putine instrumente pot oferi acest tip de versatilitate.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment