Vinul Livia de la Girboiu este un oaspete de nelipsit de la masa!

Nu poti spune ca ai avut parte de o petrecere reusita daca nu ai consumat cel putin un pahar de vin de calitate pentru a complimenta mancarea mai bine.

La noi la romani vinul joaca un rol important in traditia gastronomica, deoarece mancarurile tipice sunt preparate din porc, legume de pamant si carnuri de vanat. Crama Girboiu ofera soiuri excelente de vinuri rosii, albe sau rose, la preturi fara concurenta, iar calitatea este intotdeauna premium. Dintre toate gamele de vin, categoria de vin Livia este cea mai accesata, datorita pretului accesibil si a gustului aromat de vin. Din aceasta gama clientii pot cumparat vin rosu sau alb, la preturi convenabile, iar cantitatea din sticle generoasa.

Livia Cabernet Sauvignon ofera prin aroma sa complexa de mure, coacaze negre si ardei gras se imbina perfect cu aciditatea si taninurile pronuntate. Acesta este echilibrat, intens si cu un postgust persistent.

Vinul rosu este bogat in mai multi antioxidanti, inclusiv catehine, resveratrol, epicatechina si proantocianidine.

Resveratrolul este un antioxidant care provine din cojile de struguri. Beneficiile sale pentru sanatate includ proprietati anti-imbatranire si ofera sanatate inimii.

Flavonoidele, in special antocianinele, confera vinului culoarea rosie intensa. Acestea va ajuta sa va imbunatatiti starea generala de sanatate.

Proantocianidinele contribuie la scaderea riscului bolilor de inima. Acesti antioxidanti pot ajuta, de asemenea, la combaterea daunelor provocate de radicalii liberi.

In cele din urma, vinul rosu contine zahar. Suma este urmatoarea:

Vin uscat – 4 grame de zahar pe litru;

Vin mediu uscat – 4 pana la 12 grame de zahar pe litru (0,5 pana la 2 grame pe pahar);

Vin dulce – 45 de grame de zahar pe litru (6 grame pe pahar);

Vinul rosu vine in toate aceste tipuri de vin, dar cel mai bine este sa ramai cu vinul uscat din cauza nivelului scazut de zahar.

Desi consumul de vin inseamna distractie pentru foarte multi, este, de asemenea, o modalitate excelenta de a ramane sanatosi, desigur numai daca este consumat cu masura. Adica, un pahar de vin consumat la cina. Daca consumati mai mult de atat, veti fi expus riscului pentru o varietate de conditii de sanatate. Cantitati mici de vin rosu va vor aduce beneficii in moduri extraordinare. Iata cum:

Pastreaza inima sanatoasa

Ambalat cu antioxidanti polifenolici, substante chimice naturale care actioneaza pentru combaterea stresului oxidativ din organism, vinul rosu protejeaza inima si arterele de acumularea unor grasimi saturate. Aceasta protectie ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare si a atacurilor de cord. Antioxidantul principal gasit in vinul rosu este resveratrolul, care previne, de asemenea, formarea cheagurilor de sange, reducand astfel sansa de accident vascular cerebral legat de cheagurile de sange.

Daca tii o dieta, probabil ai auzit ca ar trebui sa eviti alcoolul. Cu toate acestea, vinul rosu este diferit de alte tipuri de bauturi alcoolice. Intr-un studiu realizat in 2015 de o echipa de cercetatori, s-a indicat ca consumul moderat de suc de struguri rosii sau vin poate ajuta persoanele supraponderale prin arderea mai eficienta a grasimilor. Rezultatele propun ca consumul de struguri de culoare inchisa, chiar si sub forma de vin rosu, ar putea ajuta persoanele obeze sa isi gestioneze greutatea si tulburarile metabolice asociate, cum ar fi ficatul gras.

Pierderea in greutate are loc datorita unei substante chimice gasite in strugurii intunecati, numita acid elagic, care ajuta la incetinirea semnificativa a cresterii celulelor adipoase existente si la stimularea metabolismului pentru a arde acizii grasi din ficat.

Cercetarile sugereaza ca resveratrolul antioxidant gasit in vinul rosu poate contribui la promovarea unui sistem imunitar mai bun. Aceasta constatare a dovedit ca resveratrolul regleaza imunitatea prin inhibarea reglarii celulelor imune, sinteza citokinelor proinflamatorii si expresia genelor. Din aceasta cauza, resveratrolul va ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor bacteriene, cum ar fi intoxicatia alimentara si salmonella.

Cercetarile indica faptul ca antioxidantii si fitoestrogenii gasiti in vinul rosu, precum catechinele si resveratrolul, au proprietati anti-cancer. Acesti antioxidanti si fitoestrogeni actioneaza pentru a proteja celulele de daunele oxidative cauzate de radicalii liberi, care pot ajuta la oprirea dezvoltarii anumitor tipuri de cancer.

O cantitate moderata de vin rosu ajuta la prevenirea osteoporozei si a artritei reumatoide prin intarirea oaselor. Vinul rosu face acest lucru prin cresterea densitatii osoase cu productia de estrogen, care poate impiedica distrugerea osului vechi si mentine puternice oasele sanatoase.

Din fericire, consumatorii de vinuri rosii se pot bucura de doua sortimente deosebite de la Girboiu, Feteasca Neagra si Cabernet Sauvignon , doua soiuri romanesti premiate.

De asemenea, pentru cei care consuma vin rosu riscul pentru diabetul de tip 2 scade. Exista, de asemenea, dovezi ca vinul rosu reduce rezistenta la insulina si imbunatateste reglarea glucozei, astfel poate ajuta organismul sa construiasca un sistem de aparare pentru a-l proteja impotriva diabetului de tip 2.

Consumul de vin rosu poate fi benefic pentru sanatatea dvs. in multe feluri, nu numai cu cele mentionate mai sus, ci si pentru aspectul dvs., in special pentru par si unghii. Antioxidantii si fitoestrogenii sai ajuta organismul sa lupte si sa previna bolile. Cu toate acestea, nu trebuie sa consumati vin rosu pentru a beneficia de toate beneficiile sale pentru sanatate.

Vinul rosu nu este doar o licoare placuta la gust, care ajuta la completarea unui meniu gastronomic, ci poate deveni si o solutie pentru pastrarea sanatatii daca este consumat in cantitati moderate. De asemenea, vinul rosu este ideal pentru proprietatile sale anti-imbatranire si poate face pielea foarte catifelata.

Intra pe Crama Girboiu sa iti alegi vinul potrivit!

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments