3 idei pentru reziduurile lucrarilor de renovare

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:

Daca esti genul de gospodar intreprinzator si nu te dai niciodata inapoi de la a face mici reparatii sau chiar proiecte de renovare pe cont propriu, vei avea in mod cert o bataie de cap in plus legata de reziduurile lucrarilor. Te intrebi ce poti face cu resturile? Iata cateva ponturi care sa te ajute sa scapi in mod responsabil de moloz si de resturi.

Arunca la gunoi!

Daca ceea ce ramane in urma lucrarilor este doar moloz si nu materiale care pot fi salvate sau reciclate, singura optiune este sa le arunci. In acest caz vei avea nevoie de o firma de transport moloz care sa te ajute sa scapi de ele, mai ales daca lucrarile tale de renovare au avut ca rezultat mai multe reziduuri decat poate ridica firma locala de gunoi.

Alege inteligent, optand pentru o firna ce poate ridica moloz nu numai la saci, ci si vrac, si care il va cara direct din casa. Astfel de firme te scapa in general de orice, de la moloz efectiv pana la tocarie, geamuri vechi, obiecte sanitare si chiar electrocasnice vechi si mobila.

Doneaza!

Daca ai materiale de constructie nedorite care mai pot fi inca folosite, poti lua in considerare si sa le donezi. Exista diverse ONG-uri care te pot ajuta in acest sens si care pot plasa eficient donatiile tale, fie ca este vorba despre usi, parchet, ferestre termopan, calorifere, etc.

Tot la donatii pot intra si aparatele vechi care inca mai functioneaza si care isi pot gasi astfel o casa in care sa fie apreciate. Ai fi uimit sa stii cate familii din mediul rural s-ar bucura de frigiderul tau cel vechi sau de un televizor pe care tu il consideri depasit pentru ca nu e smart.

Refoloseste sau recicleaza.

Daca nu e genul tau sa dai o alta utilizare obiectelor din casa sau din curte, ia in considerare sa dai aceste elemente la un centru de reciclare. De asemenea, daca ti-ar prinde bine un castig in plus, e bine sa stii ca exista lucruri din casa ta pe care le poti vinde – chiar si folosite. In acest fel scapi de lucrurile vechi si suplimentezi bugetul pentru renovare.

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:
Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments