Bateria autoturismului este una din componentele principale care necesita o atentie deosebita din partea conducatorilor auto si a proprietarilor. Cu cat bateria auto este corect intretinuta, cu atat conducatorii auto sunt mai in siguranta si nu trebuie sa isi faca griji. Durata de viata a bateriei auto este de pana la 5 ani, in conditiile in care aceasta este intretinuta in mod corect. Daca nu este intretinuta, durata de viata ramane de doi-trei ani. 

Din magazinul VrumAuto, de exemplu, se pot achizitiona baterii auto ieftine cu o garantie indelungata si un mod de functionare corect. Conducatorii auto trebuie sa tina cont de sfaturi profesionale pentru ca masina lor sa functioneze in mod corect si sa porneasca la fel, indiferent de anotimp.

Cum sa iti pastrezi bateria mai mult timp in stare perfecta de functionare

Pentru a preintampina situatii ce vizeaza probleme de functionare a bateriei auto, soferii trebuie sa verifice starea acesteia intr-un service specializat de doua ori pe an, pentru a analiza eventualele probleme, dar si sa acorde o mare importanta modului in care conduc.

Un stil de condus dezordonat si agresiv poate insemna distrugerea bateriei auto din primul an de la achizitionare. Indiferent de sezon, este important ca la semafor, in timpul stationarilor scurte, conducatorii auto sa nu opreasca motorul. De asemenea, folosirea masinii mult mai rar in anotimpul rece poate conduce la imposibilitatea bateriei de a se incarca.

Pe cat posibil, conducatorii auto ar trebui sa renunte la ideea de a face o economie si de a cumpara o baterie auto la mana a doua, deoarece aceasta se va dovedi eficienta numai pe termen scurt. In plus, bornele trebuie pastrate mereu curate, fara murdarie si urme de acid. Acestea trebuie inspectate o data pe luna pentru a observa eventualele urme de coroziune. Cu cat bornele sunt mai curate, cu atat bateria se va incarca in mod eficient. 

Mai mult decat atat, este important ca soferii sa evite, pe cat posibil, sa incarce bateria auto in mod periodic cu un redresor. In timpul calatoriilor scurte, folosirea unor facilitati precum incalzire auxiliara, incalzirea scaunelor sau altele trebuie evitata. Este recomandata achizitionarea unei huse pentru acumulator. Exista huse speciale de izolare care se gasesc in magazinele de profil si care trebuie folosite in timpul perioadei reci. Husa pentru bateria auto, precum si incarcatorul sau redresorul sunt accesorii importante pentru buna functionare si prelungirea duratei de functionare a acesteia.

Nu in ultimul rand, pentru a prelungi durata de viata a bateriei auto, aceasta nu trebuie lasata niciodata sa se descarce complet. Chiar daca este vorba de un singur bec sau de faruri aprinse lasate peste noapte din greseala, acestea sunt suficiente pentru a consuma total puterea bateriie auto, iar cateva astfel de greseli nevinovate pot duce la defectarea completa a bateriei si imposibilitatea de a mai fi reparata. Vizitele regulate la service-ul auto pot duce la prelungirea duratei de viata a bateriei, deoarece verificarile periodice sesizeaza neregulile in acest sens.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonare pentru