Când plănuiești amenajarea unei băi în stil modern este important să iei în considerare nevoile tale și a persoanelor cu care locuiești astfel încât să creezi un spațiu atât funcțional, cât și estetic. De exemplu, dată baia va fi folosită doar de un cuplu de adulți, că fi potrivit să incluzi accente ornamentale și instalații sanitare suplimentare cum ar fi chiuvete duble sau spații de depozitare separate.

De aceea, în primul rând, planificarea până în cel mai mic detaliu pentru amenajarea unei băi moderne este crucială, deoarece acest spațiu include țevi și alte echipamente ascunse care nu vor putea fi mutate cu ușurință. În primul rând, pentru a preveni erori costisitoare, cunoașterea și planificarea spațiului este la fel de importantă. Mai departe îți prezentăm alte câteva criterii importante care să te ghideze în procesul de amenajare al băii.

Ce culori sunt în tendințe?  

În zilele de astăzi, coloristică unei bai moderne nu mai este limitată la albul standard sau alte nuanțe neutre și anoste. Din fericire produsele de ceramică, gresie dar și instalațiile sau mobilierul sunt produse acum într-o gama foarte largă de culori. Acest lucru a încurajat mai mulți oameni să opteze pentru alegeri mai îndrăznețe și mai colorate când vine vorba de amenajarea băilor.

Alege gresia și faianța cu un model cu un model în mai multe culori. Alege una dintre culorile vizibile și achiziționează instalații sanitare din ceramică în aceeași culoare. Adaugă elemente naturale, cum ar fi accente de lemn sau plante. Rezultatul va fi unul modern, luxos și extrem de îndrăzneț.

Podeaua băii 

Podeaua băii și materialele alese merită o atenție deosebită. Materialul trebuie să fie, bineînțeles, durabil, rezistent la apă, antiderapant și ușor de curățat. Dar un design practic nu trebuie să fie și plictisitor!

Pentru băi în spații mai mici, alege plăci de gresie, porțelan sau marmură de dimensiuni mai mari. Acest lucru înseamnă că vor fi necesare mai puține linii de chit, iar aspectul final va fi unul mai curat și mai luminos oferind o încăpere mai aerisită.

În același timp, elementele naturii capătă popularitate în amenajările moderne ale băilor, în special lemnul. Desigur, nu se recomandă folosirea pardoselilor de lemn veritabil în băi, însă există plăci din porțelan care imită perfect textura lemnului, fiind în același timp ultra-practic și impermeabil.

Marmură emană lux și continuă să crească în popularitate. Dacă bugetul îți permite, cu marmură poți crea o atmosferă mai luxoasă. Folosește plăci de marmură atât pe pereți, cât și pe podea, dar în culori diferite pentru a evita să aglomerezi vizual spațiul. Rezultatul va fi fără cusur, contrastant care va arată bine cu orice tip de ceramică vei alege pentru instalațiile sanitare.

Alternativ, folosește plăci de marmură pentru un singur perete. Amplasează o cadă de baie încastrată în jurul acestui perete de accent pentru un aspect și mai elegant.

Atenție la detalii

În cazul amenajărilor trebuie să fim atenți la fiecare detaliu, asta înseamnă să nu omitem mascarea zonelor inestetice care vor putea să distragă atenția de la rezultatul final al amenajării. Asigură-te că nu există țevi inestetice lăsate la vedere folosind cornisa decorativa. Cornișele decorative nu au doar rol decorativ, dar și protector, fiind rezistent la umiditate.

 

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment