Refu Blog

Sunt multe zone in tara unde apa nu este atat de usor de gasit si mai ales de extras, de adus pana la canal. Se intampla ca in unele zone sa avem apa la cativa metri adancime. In acele locuri fara pompe submersibile nu se poate face mai nimic.

Practic ai nevoie de un echipament care sa permite extragerea si pomparea apei spre locuinta, ca sa ajunga pana la canal. Pompele submersibile se folosesc foarte simplu, sunt usor de montat, apa circula in siguranta odata ce e scoasa din zona de extractie, sunt de gasit atat in domeniul casnic, cat si in cel agricol sau industrial, chiar comercial.

Spre deosebire de un hidrofor pompele submersibile pot extrage apa de la adancimi mari, au eficienta energetica mare, folosesc presiunea directa exercitate asupra apei din sol. Presiunea e mai mare in cazul unor pompe submersibile, mai ales daca avem si adancimi foarte mari, zgomotul facut in timpul extractiei si in timpul pomparii este redus, scurgerile de apa nu sunt posibile, avem etansare mai buna.

Montajul pompelor submersibile

Ca sa montezi pompele nu ai nevoie de spatiu suplimentar, functioneaza imediat dupa fixare in locul dorit, nu e nevoie nici de amorsare. Chiar daca sunt adancimi mai mari sau mai mici pompele submersibile functioneza la fel de bine, cu acelasi randament. Intretinerea pompelor e mai simpla decat in cazul hidrofoarelor, presiunea ajunge sa fie si cu 30% mai mare decat in cazul unui hidrofor. Montajul in partea de jos a puturilor permite pompelor sa nu mai aiba probleme cu gravitatia si cu presiunea atmosferica.

De asemenea pompele sunt autoamorsate, in acest fel se economiseste si timp, cum sunt bagate in apa functioneaza continuu, fara a avea nevoie de interventia umana. Preturile pompelor submersibile variaza in functie de putere si de caracteristicile tehnice, insa investitiile initiale sunt recuperate in timp.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment