Inlocuirea unei tastaturi Acer, nu e deloc costisitoare

O înlocuire de tastatură laptop Acer pare a fi unul dintre cele mai solicitate operațiuni pentru care posesorii de notebook-uri se adresează unui centru de service specializat, în clipa în care apar diverse probleme.

Laptopurile de la acest mare producător sunt excelente, însă tastaturile, mult prea solicitate, cedează relativ rapid, mai ales dacă sunt utilizate în mod excesiv.

Cauzele defectării unei tastaturi Acer pot ca să fie diverse: de la unele de natură mecanică, până la neglijența crasă de care dau dovadă aceia ce le folosesc.

Căderea pe taste a unor obiecte grele, în perioadele în care capacul laptopului este ridicat, vărsarea unor lichide, prea mult praf acumulat pe tastatură sau chiar resturi de mâncare, copii mici care sunt atrași de tastele inscripționate cu litere diverse, animale de companie curioase. Lista motivelor pentru care se strică o tastatură Acer poate continua mult și bine.

E mai bine să repari ori să înlocuiești o tastatură Acer?

Dacă o tastatură de laptop s-a defectat total sau parțial, prin blocarea uneia sau mai multor taste, spre exemplu, se ridică marea întrebare: merită ca să repari claviatura notebook-ului în cauză ori e preferabil ca pur și simplu să o înlocuiești.

Dacă tastatura s-a uzat din cauză că a fost utilizată în mod excesiv, până când unele elemente ale acesteia au cedat, înlocuirea este întotdeauna cea mai bună soluție, mai ales că online vei găsi numeroase site-uri care să iti ofere modelul de care ai nevoie, printre care si Itronics.ro.

Deteriorarea produsă din cauze de natură mecanică, precum ar fi o cădere a laptopului de la înălțime și care a avut un impact puternic asupra butoanelor, unele taste sărind pur și simplu din locașurile lor, în funcție de situația concretă pot fi uneori reașezate la loc, alteori necesită demontarea vechii tastaturi și înlocuirea cu o tastatură Acer nouă.

Dacă se face o statistică, totuși cea mai frecventă cauză de defectare a unei tastaturi Acer (sau de alt tip) rămâne vărsarea de lichide (apă minerală, cafea, sucuri carbogazoase, vin etc.) pe suprafața ei, ceea ce de cele mai multe ori conduce la oxidare, la coroziunea contactelor metalice.

Se poate întâmpla chiar să existe o lipire definitivă a butoanelor la apăsare (tastare). Dacă la blocările accidentale, ele revin în poziția ridicată, iar tastatura funcționează în continuare fără probleme, în cazul în care s-au vărsat sucuri dulci, mai ales cola pe suprafața ei, rămânerea unor taste în poziția coborâtă nu este un lucru rar întâlnit. Înlocuirea se impune în acest caz cu celeritate maximă, dacă vrem să mai avem un laptop funcțional.

Curățarea de praf și impurități efectuată la intervale regulate, poate prelungi viața tastaturii Acer, dacă o ferim de lovituri cu diverse corpuri grele (sau cu pumnul!), precum și de lichidele vărsate din neglijență pe ea.

Dacă totuși inevitabilul s-a produs și este nevoie de o tastatură nouă pentru laptop, magazinul Itronics.ro vă oferă o gamă largă de modele de tastaturi Acer la cele mai mici prețuri de pe piață.

După cum veți remarca, veți plăti pe ea atât de puțin, încât de cele mai multe ori, dacă este vorba de o problemă un pic mai gravă, iar vechea tastatură are deja ceva luni (ani) de utilizare, înlocuirea acesteia rămâne cea mai bună variantă, mai ales că un notebook bun poate să fie utilizat chiar și cinci ani până în momentul schimbării cu unul de generație mai recentă.

 

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments