Benzi cu LED – Alegerea optima pentru iluminat pentru interior si exterior

Benzi cu LED – Alegerea optima pentru iluminat pentru interior si exterior

In ultimul timp toti mai multi sunt aceia care opteaza pentru iluminatul cu ajutorul benzilor cu LED. Banda LED este alegerea unui numar tot mai mare de persoane indiferent daca vorbim despre iluminatul unor spatii comerciale, punerea in valoare a unor obiective arhitecturale sau daca ne referim la iluminatul propriilor locuinte in perioada sarbatorilor de iarna. Pe langa aceste utilizari ale benzilor cu LED pentru iluminatul exterior, iluminatul mobilierului poate fi o alta varianta.

Avantajele oferite de benzile cu LED

Atunci cand alegi sa folosesti benzile cu LED pentru iluminatul in interior sau in exterior vei putea beneficia de o serie de avantaje. In primul rand vorbim despre faptul ca aceasta optiune de iluminat se numara printre cele mai versatile si adaptabile metode de iluminat din cate exista. Poti folosi o banda LED sau panouri led pentru spatii greu accesibile si chiar pentru spatii foarte inguste.

Un al doilea avantaj al benzilor cu LED folosite pentru iluminat se refera la maleabilitatea foarte mare a acestora. Cu ajutorul unor benzi cu LED vei putea sa iti pui in practica chiar si cele mai indraznete si diverse decorari pentru care ai nevoie de iluminat, fie la exterior, fie la interior.

Rezistenta timp indelungat si la diferite socuri sau intemperii reprezinta un alt avantaj. Din acest punct de vedere benzile cu LED sunt o investitie pe termen lung. Multitudinea de culori cu care vin aceste benzi LED reprzinta un alt atuu important de care oricine are nevoie de iluminat poate beneficia alegand aceasta metoda.

banda led

Cum alegem o banda cu LED?

Oferta de benzi cu LED de pe piata este foarte numeroasa si extrem de diversificata. Tocmai de aceea este important sa avem anumite criterii pe baza caruia sa facem alegerea cea mai buna.

Un prim criteriu se refera la intensitatea luminoasa si eficienta energetica a benzii LED. Intensitatea luminoasa depinde de tipul de pastila folosit in cadrul benzii cu LED. O pastila mai mare ofera o intensitate luminoasa mai puternica. In acelasi timp, o intensitate luminoasa mai mare inseamna si un consum energetic mai mare.

Un al doilea criteriu se refera la tensiunea de alimentare. Vei putea opta pentru benzi cu LED cu tensiune de alimentare de 220V, 24V sau 12V. Intensitatea luminoasa trebuie de asemenea sa fie un criteriu in alegerea unei benzi cu LED. Și nu in ultimul rand trebuie sa ai in vedere locurile unde urmeaza sa amplasezi banda cu LED, la interior sau la exterior, pentru a face alegerea optima.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments