Casa boiereasca

Casele vechi, asa numitele case boieresti, au un farmec si o personalitate aparte. Pe langa faptul ca arhitectura lor este una impresionanta, de multe ori iti dau impresia, atunci cand intri, ca treci intr-o lume de altadata si parca, in camerele inalte, cu labriuri sofisticate poti sa vezi doamnele de la inceputul secolului XX, la o sueta, in timp ce isi beau cafeaua si isi savureaza dulceata. De obicei, aceste case sunt foarte mari si au un numar impresionant de camere. Din pacate, nu toate s-au conservat in stare buna. Asa s-a intamplat si cu casa pe care am mostenit-o de la bunica mea.

Bunica locuise intr-o camera si celelalte incaperi nu mai fusesera folosite de multi ani. Totul se deteriorase. Bunica nu mai era si imi lasase casa mie, dar, pentru ca fusesem plecata in strainatate pentru multi ani, nimeni nu se ocupase de ea. Cand m-am intors, totul arata ingrozitor. Avand destui bani stransi, am hotarat sa o renovez. Era un proiect costisitor dar merita, deoarece aveam de gand sa locuiesc acolo.

Am chemat oamenii care s-au apucat numaidecat de lucru. Din fericire, multe detalii ale casei au putut fi salvate si renovate. Dar, parchetul era complet distrus si trebuia neaparat inlocuit. Pentru a nu distruge intreg ansamblul, mesterii care renovau casa mi-au sugerat ca cel mai indicat ar fi un parchet lemn masiv, de calitate foarte buna. Asta pentru ca trebuia sa reziste in timp si aspectul nobil al parchetului pastra ideea de noblete a casei. Unul din baietii din echipa de mesteri mi-a spus ca stie magazinul perfect de unde pot sa achizitionez un parchet de calitate, potrivit pentru casa. Asa am mers cu el la magazinul Parchet pe Viata.

Am fost impresionata de gama larga de modele pe care le au la dispozitia clientilor. Unul din consilierii din showroom m-a sfatuit ca, pentru o casa de acest gen, sa achizitionez parchetul masiv Merbau lacuit. Culoarea era, intr-adevar asemanatoare cu cea a vechiului parchet si calitatea lemnului era vizizbil foarte buna. Nu am stat pe ganduri si am cumparat acest model.

Mesterii l-au montat foarte usor si destul de repede. Dupa ce a fost gata, casa parea ca este construita recent. Casa boiereasca a revenit la viata si nici nu puteti sa va dati seama cat de mult schimba aspectul unei locuinte un parchet de calitate.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments