Uneori, stau in fata pc-ului si rasfoiesc pagini pe internet pentru a ma documenta in diverse domenii, lucru care imi usureaza viata pe zi ce trece. Daca in trecut primeam aceasta informare “verbal” de la prieteni, rude sau vecini, acum pot afla singur si intr-un timp foarte scurt aproape tot ce ma intereseza.

Tehnologia ne-a demonstrat de nenumarate ori cat de eficienta este in toate specialitatile, incepand de la educatie, medicina etc pana la descoperiri stiintifice care vor ramane in istoria omenirii. Din punctul meu de vedere, inca raman fascinat de evolutia pe care o regasim in medicina cu ajutorul aparaturilor sofisticate create de-a lungul timpului. Cu acestea depistam afectiunile la timp pentru ca apoi, tot cu sustinerea tehnologiei, sa le si tratam. Nenumarate echipe de cercetatori si ingineri fac posibile aceste miracole pe baza documentarilor care acum sunt mai facile datorita informatiilor obtinute intr-un timp mai scurt.

Totodata, pentru ca tehnologia ne este la indemana tuturor, ne putem salva propriile vieti atunci cand ne aflam in pericol. Daca esti utilizator de un gadget, bineinteles ca ai 99% sanse sa beneficiezi de navigarea pe internet cu un simplu click atunci cand ai o problema. Recent am fost martorul unui incident neplacut, unde o persoana a fost salvata in ultimul moment de catre un prieten cu ajutorul resuscitarii cardio-respiratorie. Pentru ca “prietenul la nevoie se cunoaste”, vreau sa va spun un secret: eroul din aceasta povestioara nu este asistent medical sau medic, nici pe departe, insa este un om motivat care a studiat singur despre diferite metode de prim ajutor pe care ar trebui sa ni le insusim cu totii. Stiti cum a fost posibil acest lucru? Cu acel simplu click de care va vorbeam mai sus, drept urmare inca o data tehnologia ne-a dovedit randamentul ei, prin salvarea unei vieti.

Mai mult de atat, marile brand-uri care ne creeaza gadget-urile care nu ne mai lipsesc deja, au inceput sa construiasca de asemenea si aplicatii care detecteaza diferitele probleme pe care le intampinam.Ne pot atentiona atunci cand suntem pusi in pericol sau ne pot ajuta in diferite probleme de sanatate.

In concluzie, tehnologia pentru mine are acum o noua misiune, aceea de a complete lacunele din diversele ramuri cu care nu sunt familiarizat. Apoi, la nevoie, aplic informatia si totul devine mai usor!

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonare pentru