Noua generatie de casti VR se vor conecta printr-un cablu de tip USB-C

VirtualLink a anuntat un nou standard, reducand optiunile de cablare pentru castile VR la un singur standard – USB tip C.

VirtualLink, un consortiu de companii ce include Amd, Nvidia, Oculus, Valve si Microsoft, a anuntat de curand standardele de cablu disponibile pentru conectarea device-urilor VR (castilor VR) la dispozitive de tip PC, aceste standarde fiind de fapt reduse la unul singur, si anume USB tip C. Noul standard reprezinta o imbunatatire adusa sistemelor ce foloseau porturi usb multiple sau porturi HDMI, pe care multi utilizatori inca le mai folosesc pentru a-si conecta device-urile tip Oculus Rift, la pc-urile desktop sau la laptopuri.

USB tip C pentru Castile VR

Nu numai ca acest standard va ajuta la un mai bun management al cablurilor, dar va permite si un acces mai larg al utilizatorilor, la dispozitivele de tip VR. Chiar acum, aceste device-uri sunt limitate la un anumit numar de utilizatori si tipuri de computere, care suporta conectori multipli. Prin folosirea acestui nou standard, VR poate fi disponibil si pentru device-uri de dimensiuni mai mici – asa cum ar fi tabletele sau laptopurile de dimensiuni reduse, tinand cont de faptul ca un port de tip USB-C poate livra curent si date, pe acelasi cablu.

Este o miscare indrazneata si totodata inteligenta, mai ales ca in ziua de astazi utilizatorii folosesc din ce in ce mai mult device-urile mobile, ca de exemplu smartphone-urile si tabletele.

Standard pentru USB tip C aplicat pentru urmatoarele generatii hardware

VirtualLink declara ca acest nou standard va putea fi aplicabil numai in cazul hardware-ului next-gen, cu alte cuvinte daca detineti inca un dispozitiv de conceptie mai veche (laptop, desktop, tableta, etc.), veti fi nevoiti pana la schimbarea acestuia, sa folositi vechile cabluri.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments