Cat de importante sunt regulile de spalare a mainilor

Cat de importante sunt regulile de spalare a mainilor - Refu.ro

Spalarea mainilor este o parte indispensabila a vietii noastre de zi cu zi. Dar sunt multe lucruri de spus despre spalarea mainilor. Nu toti oamenii se pot spala pe maini ca la carte. Exista aproximativ 400.000 de germeni pe o palma, iar spalarea corecta a mainilor poate reduce germenii de pe maini si poate reduce sansa de a ne imbolnavi. Deci, in banalul obicei de a ne spala pe maini, ce cunostinte avem?

Fiecare dintre noi isi spala mainile de cateva ori pe zi. Si totusi, daca nu te speli pe maini in mod corespunzator inseamna sa nu te speli pe maini deloc. Toata lumea crede ca face acest lucru bine, dar, de fapt, sunt putine persoane care stiu exact cum sa se spele asa cum trebuie. Odata cu dezvoltarea continua a stiintei si tehnologiei si imbunatatirea continua a nivelului de trai, si sapunurile au cunoscut un progres remarcabil. Astfel a aparut acel sapun profesional, precum cel comercializat de magazinul Sanito.ro. Acest magazin este cunoscut pentru produsele de igienizare eficiente pecum sapun lichid, dar si pentru detergenti si alte lucruri folositoare oricui. Indiferent daca folosesti sapun spuma sau sub orice forma, stii totusi cum sa te speli pe maini.

Pasi corecti pentru spalarea mainilor:

  1. Trebuie sa iti uzi mainile cu multa apa de la robinet;
  2. Aplica sapun sau dezinfectant de maini pe palma;
  3. Palmele se freaca reciproc cat se poate de ferm si nu uita de incheieturi;
  4. Palma, spatele mainii se freaca reciproc;
  5. Curata spatiul dintre degete;
  6. Sub robinet, clatesteti mainile;
  7. Cand opresti robinetul, nu uita sa cureti robinetul pentru a evita infectia cu bacteriile care raman pe robinet dupa ce ambele maini sunt spalate. Pentru a fi mai curat, spala robinetul cu sapun si clateste-l cu apa. Inchide robinetul cu un servetel de hartie pe care sa il arunci ulterior. Desigur, in propria locuinta nu trebuie sa faci acest lucru de fiecare data, dar din cand in cand este bine sa procedezi astfel.

Igiena mainilor este mijlocul cel mai simplu si eficient pentru prevenirea si controlul raspandirii agentilor patogeni si reducerea incidentei infectiilor. Cantitatea de bacterii de pe maini dupa spalarea cu sapun scade cu  65% pana la 84%.

Ce sapun poti folosi de la magazinul Sanito.ro?

Pe site pot fi gasite si produse din categoria sapunuri si dezinfectanti ce apartin unor brand-uri precum Tork, Aqa Choice, Ecolab ori Konga. Multe dintre aceste produse sunt folosite inclusiv in spitale sau clinici medicale pentru ca eficienta lor este atat de mare, incat medicii si asistentele le folosesc fara sa se teama.

De asemenea, pot fi folositi si dezinfectanti de maini precum Gelul Dezinfectant Alcoholgel Premium 1 L Tork. Acest gel dezinfectant se foloseste pentru curatarea mainilor. Fata de spalarea traditionala a mainilor cu sapun, apa si un prosop de hartie, cei care vor folosi Tork Premium Alcoholgel vor observa ca aceasta solutie este chiar mai eficienta pentru igiena mainilor. Alcoholgel contine glicerina si betaina pentru imbunatatirea si ingrijirea pielii, atunci cand mainile sunt frecvent frecate cu gel de alcool. Este recomandat in special pentru cei care lucreaza in domeniul alimentar. Gelul igienizeaza si dezinfecteaza rapid mainile, fara apa. Cu acest gel 99,9% din bacterii sunt eliminate.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments