Ce este un server dedicat și are oare nevoie afacerea ta de unul?

Ce este un server dedicat și are oare nevoie afacerea ta de unul?

Odată cu dezvoltarea afacerii tale online, s-ar putea să apară și unele probleme, în special la capitolul stabilitate. Acest factor vorbește despre nevoia schimbării tarifului de hosting și chiar dacă cea mai eficientă soluție pare a fi închirierea unui server dedicat, nu fiecare știe ce presupune acesta și dacă chiar este cazul să opteze pentru unul.

Ce este un server dedicat?

Serverul dedicat este un serviciu pentru găzduire web în care clientului i se alocă un server pentru plasarea site-ului în întregime, cu drepturi administrative complete care fac posibilă instalarea oricărui software de operare. Acest server este amplasat într-un centru de date, al furnizorului de hosting

Când ai nevoie de un server dedicat?

Serverul dedicat este soluția cea mai bună când site-ul are un număr mare de vizitatori, deoarece hostingul obișnuit nu poate face față sarcinii. De regulă, pentru o astfel de opțiune se optează atunci când plaforma online nu mai face față traficului mare și din acest motiv apar foarte frecvent diferite probleme. Totodată, un astfel de serviciu este necesar dacă pe site-ul tău se afla cantități mari de informații, cum ar fi în cazul portalurilor cu filme sau jocurilor online. 

Ce este un server dedicat și are oare nevoie afacerea ta de unul? - Refu.ro

Care este principiul de funcționare a unui server dedicat?

În momentul închirierii unui server dedicat, clientului i se pune la dispoziție o mașinărie fizică, amplasată într-un spațiu sigur și cu specialiști care au grijă de buna funcționare a acesteia. Odată ce ai ales un astfel de serviciu, ai flexibilitatea de-al configura conform propriilor preferințe și reieșind din nevoile platformei tale. În același timp, în funcție de tariful selectat, ai posibilitatea să alegi tipul procesorului pe care îl are serverul, cantitatea de memorie operativă și alți parametrii.

Care sunt beneficiile unui server dedicat?

Cu siguranță, există o serie de beneficii care le oferă un server dedicat și pe care trebuie să le iei în calcul atunci când te gândești să optezi pentru un astfel de serviciu. 

  • Grad ridicat de protecție. Site-ul va fi practic invulnerabil la atacurile hackerilor.
  • Capacitatea de a rezista la sarcini complexe.
  • Viteză de funcționare mai mare. Serverele dedicate au o viteză de funcționare mai mare, deoarece există șanse mai mici de erori software. 
  • Configurare după necesități. Clientul poate alege în mod independent mai mulți parametri, cum ar fi procesorul, cantitatea de RAM și altele.

Care este prețul unui server dedicat?

Piața de hosting este una plină de oferte. Prețul unui server dedicat în România, oferit de compania MegaHost, începe de la 69.9 Eur/lunar, dar în schimb obții Memorie RAM 4 GB DDR2/3, upgradabilă la 16 GB, HDD 1000 GB HDD Western Digital, Adrese IP 2 incluse și altele.

 

Serverele dedicate sunt o soluție foarte eficientă pentru găzduirea web, care presupune un număr mare de beneficii, chiar dacă prețul este ridicat. Totuși, nu orice afacere optează pentru serviciul dat, deoarece resursele oferite sunt calculate pentru site-uri de dimensiuni mari și cu un număr mare de utilizatori.

 

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments