Ce tip de covoare sunt potrivite pentru camera copilului?

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:

Amenajarea si decorarea camerei copilului, mai ales a celui de varsta prescolara, prespune multa atentie din partea parintilor, carora le revin deocamdata aproape in totalitate aceste misiuni. Asta, pentru ca cel mic, cu exceptia catorva preferinte referitoare la culorile pe care si le doreste in camera, jucariile care ii vor popula odaia, nu are inca suficiente date pentru a alege singur prea multe elemente pentru spatiul care ii este dedicat. 

Asa ca parintii isi vor lua rolul in serios, punand in balanta atat parte decorativa, designul ales, confortul asigurat copilului in camera lui, precum si partea care tine de siguranta si sanatatea deplina a celui mic, crearea celor mai bune conditii pentru ca acesta sa se dezvolte armonios. 

Daca de aspectele decorative, menite sa il incante pe copil si sa ii creeze o atmosfera calda, atractiva, sa il determine sa se ataseze repede de camera lui, fiecare parinte se va ocupa asa cum se va pricepe mai bine, tinand evident de creativitatea si inspiratia fiecaruia, cand vine vorba de partea referitoare la sanatatea si siguranta copilului, aceasta trebuie tratata cu toata seriozitatea. 

Astfel, printre elementele importante la acest capitol se numara si covorul care va fi ales pentru a acoperi dusumeaua din camera copilului, pentru ca nu este suficient sa aiba un model atractiv si sa se asorteze cu restul pieselor din odaie, ci trebuie sa indeplineasca o serie de conditii, pentru sanatatea celui mic, vezi de exemplu oferta din magazinul online Home Expert

Astfel, este bine sa alegem un covoras care sa intruneasca, alaturi de exigentele in materie de design, cateva criterii importante pentru a fi potrivite in camera copilului, in special a celui cu varsta mica. In acest sens, este bine sa ne orientam catre modele de covoare cu parul cat mai scurt, chiar daca ne fac cu ochiul cele foarte pufoase, sau mochete, pentru a evita cat mai mult acumularea cu usurinta in textura lor a prafului, acarienilor si a altor alergeni, care le pot crea serioase probleme copiilor. 

De asemenea, sunt tipuri de mochete sau covoare care au si rol antifonic, deci vor contribui la un plus de liniste in camera celui mic, precum si rol antistatic, extrem de util. 

Putem opta pentru a imbraca intreaga suprafata a camerei cu covor, astfel incat fiecare mic accident al copilului provocat de alergatura prin camera sa fie amortizat sau vom acoperi doar zona de joaca a celui mic, acolo unde prefera sa se joace asezat pe jos si inconjurat de jucariile sale. 

Chiar daca va beneficia de calitatile mentionate, covorul din camera copilului trebuie curatat frecvent, aerisit, astfel incat cel mic sa respire doar aer proaspat in spatiul care ii este dedicat.

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:
Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments