Refu Blog

Temerilelegate de utilizarea telefonului mobil si efectele posibile ale radiatieiasupra corpului uman sunt in crestere. Pe masura ce Germania a demarat lansarea  retelei 5G, DW analizeaza dacaaceasta noua tehnologie este periculoasa pentru sanatatea noastra.

Ce face o retea 5G diferit?

5G,cea mai recenta generatie de comunicatii mobile, va utiliza frecvente mai marisi o latime de bandamai mare, permitand utilizatorilor sa transfere mai rapiddate wireless (cu rate de pana la 10Gbit pe secunda) decat standardele maivechi de telefonie mobila.

Reteleleanterioare „G” au utilizat frecvente intre 700 MHz si 6 GHz. Reteaua5G va functiona pe frecvente cuprinse intre 28 si 100 GHz. Pentru a pune astain perspectiva: 4G este de 10 ori mai rapid decat 3G. Este de asteptat ca 5G safie de aproximativ 1.000 de ori mai rapid decat 4G.

Radiatii de la antenele tehnologiei 5G – un risc pentru sanatate?

Tehnologia 5G - Oare retelele 5G sunt periculoase? • Refu Blog

Panain 2024, gigantul suedez de telecomunicatii Ericsson estimeaza ca acoperirea cu5G se va extinde la peste 40% din populatia lumii.

Cuo incapacitate de a calatori pe distante mari sau de a trece prin obiecte,undele mai scurte utilizate in 5G necesita intensificareaprin antenele de rapel pozitionate in medie la fiecare 150 de metri.

Inplus fata de turnurile de telefonie mobila deja existente in zonele rurale siurbane, necesitatea de a imbunatati nivelurile de frecventa pentru retelele 5Gar putea implica in curand antenele de rapel pozitionate pe semne decirculatie, stalpi si chiar cutii postale, pentru a asigura o conexiune stabilapentru utilizatori.

Motiv de ingrijorare pentru tehnologia 5G in 2019?

Desiar putea parea ca toti oamenii detin sau folosesc un dispozitiv digital –smartphone, tableta, laptop sau smartwatch – in fiecare saptamana, temerile fata deradiatii sunt prezentate la stiri ca subiect foarte important.

Aproximativ250 de oameni de stiinta din intreaga lume au semnat recent o petitiesubliniind ingrijorarea cu privire la faptul ca dispozitivele care folosesc unde deemisie pe frecvente radio genereaza un risc de cancer mai mare din cauzaundelor din campul electromagnetic EMF pe care pe produc.

Numeroasestudii stiintifice controlate privind tehnologiile 2G, 3G si 4G au aratat castresul, distrugerea spermatozoizilor si testiculelor, efecteleneuropsihiatrice, inclusiv modificarile activitatii electrice in creier,deteriorarea ADN-ului celular si supraincarcarea cu calciu pot sa apara la omca rezultat al expunerii la EMF.

Cutoate acestea, proiectul international EMF al Organizatiei Mondiale aSanatatii, care investigheaza efectele asupra sanatatii a campurilor electromagnetice, sustine ca nu exista „riscuri majorepentru sanatatea publica, concluzia fiind trasa in urma mai multor decenii decercetare in domeniul EMF”.

Conform mai multor cercetatori insa,utilizatorii ar trebui sa mentina apelurile telefonice cel maiscurt timp posibil, sa scrie mesaje text si sa nu efectueze apeluri telefonicecand semnalul este slab. Cu cat conexiunea este mai slaba la urmatorul turn decomunicare, cu atat estemai intens campul electromagnetic al telefonului, iarinfluentele sunt mai mari.

Oameniiar trebui sa se asigure ca navigheaza pe internet pe smartphone sautablete  atunci cand au acces la o reteaWiFi.Utilizarea castilorte expune la mai putina radiatie decat atunci cand tii telefonul la ureche.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment