Ce trebuie sa stiti despre transportul agabaritic

În intreaga lume, transportul unei încărcături mari, supradimensionate,  se supune unei legislatii speciale, fiind deci important să cunoașteți cerințele legale pentru fiecare stat in situatia spre exemplu a unui astel de transport agabaritic de utilaje .

Din acest motiv și multe altele, navigarea în lumea specializată a transporturilor cu platformă poate fi dificilă, mai ales atunci când se transportă încărcături supradimensionate, cum ar fi tractoare, combine, buldozere, macarale, grinzi de oțel, lame eoliene sau case prefabricate.

Atunci când vă pregătiți să transportati o astfel de incarcatura, este important să cunoașteți dimensiunile și greutatea exactă a transportului dvs. pentru a planifica tipul corect de echipament și a efectua livrarea în funcție de așteptările clientului.

Ce trebuie sa stiti despre transportul agabaritic • Refu Blog

Ce trebuie sa stiti inainte de a solicita un astfel de transport:

1. Cunoașteți limitele legale pentru încărcările cu platformă

Limitele legale pentru greutate, latime si inaltime pentu transporturi pentru transporturi sunt bine documentate și destul de consecvente de la stat la stat.

Pentru reglementări specifice, consultați departamentul de transport al fiecărui stat

2. Cum să aflați dacă încărcătura dvs. este supradimensionată

Restricțiile de greutate sunt aplicate pe o bază per axă. Este posibil ca un transport să nu depășească limita de greutate totală, dar poate depăși limitele pe osie. În acest caz, modificarea pur și simplu a încărcăturii poate face transportul legal și poate elimina necesitatea autorizațiilor speciale.

Măsurarea mai comună care împinge loturile în categoria „supradimensionată” este lățimea. Orice lucru de peste 8,5 metri lățime este considerat încărcare supradimensionată; expedițiile cu  lățime marita pot necesita unu sau două vehicule pilot în partea din față și / sau din spate a camionului cu platformă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *