Cele mai bune programe „Work and Travel”

Vacantele de vara devin anoste la un moment dat, in special pentru carora le lipseste orice tip de activitate sau care trec prin aceeasi rutina… Studentii, mai ales, sunt plini de energie si gata in orice clipa de a trai noi experiente si de a adauga cate o fotografie noua in albumul amintirilor. Prin acest concept au luat nastere programe Work and Travel, ale caror sedii sunt numeroase si se afla in toate orasele mari ale tarii noastre. Titlul programului nu putea fi mai simplu si mai sugestiv: acesta juxtapune scopul esential al proiectului, fiind tradus mot-a-mot prin sintagma „muncesti si calatoresti”.  

Aceste programe reprezinta o metoda interesanta pentru ca participantii sa devina familiari cu un cu totul alt mediu, cu o cultura diferita decat cea nativa, pentru a observa distinctii in ceea ce priveste modul de viata, comportamentul oamenilor in anumite situatii, precum si pentru a deprinde obiceiuri esentiale in ceea ce priveste munca la zi.

Conditiile de eligibilitate pentru a beneficia de programe „Work and Travel”

  • Varsta – intre 18 si 32 de ani;
  • Pasaport normal, a carui valabilitate sa fie de 5 ani;
  • Student la o facultate acreditata / master / doctorat la zi, ce demonstreaza intentii serioase cu privire la reluarea studiilor universitare la intoarcerea in tara;
  • Adeverinta de student;
  • Nivel de limba engleza – conversational;

*Acestea pot fi usor distincte in functie de program.

Exista multe programe si oferte aferente acestora, insa doua dintre ele se afla in topul celor mai apreciate si accesate. In continuare, urmeaza o scurta descriere a acestora:

  1. Work and Travel SUA – Are o durata determinata de 3 luni si jumatate, in care studentii aflati in vacanta universitara au posibilitatea de a munci legal pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Ulterior, in urma finalizarii intervalului de lucru, acestia au ocazia de a face turul tarii, pentru maxim o luna. Este evident ca, pentru a traversa granita, aplicantii au nevoie de viza: aici intervine echipa acreditata Work and Travel. Acestia au creat o perioada de pregatire pentru interviul de viza, se ocupa de aranjarea dosarului cu acte necesare si cu programarea participantilor la Ambasada. Pachetele (3) includ asigurare medicala, asistenta in Romania si SUA pe perioada vizei, sesiune de informare in Romania inainte de plecare. Costul programului este de 3000 de lei, incluzand taxa de inscriere, costul asigurarii medicale si taxa jobu-ului. Visul american…acum poate fi indeplinit!
  2. Work and Travel Grecia – Acest program se muleaza principiului „ieftin si bun”! Costul este de doar 175 de EURO, insa posibilitatile de angajare depasesc o suta de locatii in regimul hotelier. Salariile sunt atractive, putand atinge si suma de 1000 de euro. In plus, aplicantii beneficiaza de reduceri la toate magazinele din lanturile hoteliere unde vor lucra, de acces gratuit in timpul liber la facilitatile oferite de angajator, unii dintre acestia suportand chiar si ostul biletelor de avion. Mai mult decat atat, Grecia este una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta.

Mii de studenti afla zilnic despre programele Work and Travel – echipele de coordonatori stau la dispozitia tuturor pentru oferirea de informatii suplimentare, pentru discutii pre-contractuale si pentru sfaturi din partea fostilor aplicanti. Distractia va fi la ordinea zilei – prietenii noi se leaga intre colegi, iar zilele alaturi de ei vor fi o permanenta petrecere.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments