Cele mai importante motive pentru a purta o rochie de zi in locul tinutelor cu pantaloni

Desi fustele si rochiile le fac sa para mai feminine, desi rochiile sunt o alegere perfecta atat pentru zi, cat si pentru seara, doamnele si domnisoarele se simt mult mai confortabil in pantaloni. 

Adevarul este ca modelele de rochii de zi lungi reprezinta o varianta perfecta pentru o iesire cu prietenii, o reuniune, un cocktail pe timp de zi, o plimbare pe plaja.

Rochie vs. pantaloni. Ce tinuta sa aleg pe timp de zi?

Pantalonii reprezinta o alegere perfecta a femeilor care nu sunt dispuse sa isi bata capul cu calcatul rochiei si cu potrivirea armonioasa dintre rochii sau fuste cu alte elemente ale tinutei. Acestia au inceput sa domine garderoba feminina mai devreme decat s-ar putea crede – chiar inainte de 1800. Sunt foarte putine culturi in care femeile nu au voie sa poarte pantaloni, insa din ce in ce mai multe femei opteaza pentru rochii pentru tinutele de zi. Rochiile sunt feminine, reprezinta o varianta mai atractiva pentru femeilor care vor sa se faca remarcate indiferent de momentul din zi. 

Rochia de zi incepe sa ocupe un loc din ce in ce mai important in garderoba doamnelor si domnisoarelor care purtau pantaloni cu orice ocazie. Pantalonii au fost de-a lungul timpului o piesa vestimentara dorita de catre femei care au luptat pentru dreptul de a o purta. Acum, pantalonii sunt o optiune comuna si din ce in ce mai neinteresanta. Mai interesante sunt rochiile de zi, vaporoase, lungi, simple sau cu imprimeuri, menite sa evidentieze formele feminine si sa le scoata din tipare pe purtatoare.

In fond, a fi o femeie puternica nu mai inseamna in ziua de azi a purta pantaloni, ci a avea curajul de a purta o rochie sau o fusta, cand toate celelalte femei poarta blugi sau pantaloni. Feminitatea emanata de catre femeile care poarta rochii este unul din cele mai importante motive, care are un impact puternic asupra aspectului fizic si asupra impresiei pe care o lasa reprezentantele sexului frumos in societate.

A se prezenta la locul de munca sau la o reuniune cu colegii purtand o rochie lunga este doar unul din semnele puterii feminine, puterea de a-si accepta sexul si de a lua cele mai bune decizii vestimentare. Pantalonii sunt inca in tendinte, insa din fericire doamnele incep sa constientizeze faptul ca arata foarte bine in rochie si incep sa poarte modele deosebite, in culori pale sau in culori tari, cu sau fara imprimeu. 

Desi femeile au luptat mult de-a lungul istoriei pentru a purta pantaloni, in societatea moderna actuala, exista o tendinta accentuata spre a purta rochii lungi si vaporoase. Indiferent de varsta si de conformatia corpului, aceste piese vestimentare pot fi adoptate fara teama de femeile curajoase care stiu sa isi puna in evidenta calitatile si sa isi ascunda defectele. Tinutele feminine nu inseamna o acceptare a conditiei in sensul negativ al cuvantului, ci faptul ca femeile incep sa realizeze ca nu au nevoie de pantaloni pentru a concura cu barbatii sau pentru a fi la egalitate cu acestia.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments