Concepte noi de teambuilding

In ciuda prejudecatilor care sustin ca un team building  este o activitate ce nu aduce niciun plus de satisfactie la nivel de companie, acesta este, fara doar si poate, cea mai buna investitie pe care managerii o pot institui pentru buna functionare, de lunga durata, a firmei lor – preluat de peste hotare, acest concept a devenit, chiar si in Romania, un MUST al fiecarei organizatii. Acest „exercitiu” cladeste incredere intre colegi si sefii lor, instituie un nivel mai dezvoltat in ceea ce priveste comunicarea si incurajeaza munca in echipa – de unde ii revine, de fapt, si numele.

Ce este, in definitiv, o echipa? Acest titlu se refera la grupul de oameni ce delibereaza, interactioneaza si actioneaza in scopul indeplinirii unui obiectiv comun, prin implicare si dedicare. Aici intervine intrebarea: „Si ce rol are teambuilding-ul?” – ei, bine, de a intensifica toate aceste caracteristici. Cum? Imbinand lucrul cu distractia. Romania a evoluat in tot ceea ce priveste aceasta activitate, iar, recent, sunt promovate noi idei prin care firmele pot avea parte de un teambuilding constructiv, principala maniera ce sta la baza procesului de deprindere a diverse informatii si calitati fiind JOCUL.

Proiecte actuale promovate in sfera teambuilding-ului

  1. EROI UMANITARI – Viata este o calatorie unde alegerile se afla la tot pasul, asadar, de ce sa nu alegem sa fim binevoitori? Aceasta actiune se bazeaza pe indeplinirea unei serii de misiuni cu scop umanitar, cu grad crescator de dificultate.
  2. ZIUA SPORTULUI – O zi in afara presiunii de la birou, insa sub presiunea unui meci de fotbal? Idee ce sustine dezvoltarea reactiilor fulger, simtul sincronizarii, precum si munca in echipa, activitatea sportiva ca teambuilding este o competitie continua.
  3. O ROMANIE CURATA – Unul dintre obiectivele cu care tara noastra se lupta de ani buni. Sustinatorii cauzei – aici, corporatii firmelor – sunt gata de atac, pentru a elimina spiritul indiferent de care dau dovada cetatenii nepasatori prin poluarea mediului. Empatia omului cu natura este legatura pe care fiintele umane trebuie sa o mentina vivida permanent.
  4. INDEPLININD VISE – Cine a zis ca ajutandu-i pe altii, n ajutam pe noi insine, mare adevar a grait! Exista multe scoli, gradinite a caror situatie financiara este nefavorabila, acesta fiind un obstacol in dezvoltarea membrilor. Scopul acestui teambuilding este de a sustine cauzele sociale si de a le reinstitui locatiile, adaptatandu-le standardelor europene, precum si echipamente, instrumente care sa le ofere posibilitatea unui progres vizibil.

Care sunt urmarile unui teambuilding? Participantii vor acumula experiente de neuitat, spritul muncii in echipa va atinge un grad superior, vor invata ca implicarea este cheia in orice situatie si, nu in ultimul rand, vor imbunatatii procesul de comunicare la nivel de grup, constientizand necesitatea acesteia.

Fiecare teambuilding da nastere unei povesti: de ce sa nu fie una cu un „happy-end”?

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments