Cum alegi mobila pentru dormitor potrivita

Cum alegi mobila pentru dormitor potrivita - Refu.ro

Deoarece sezonul in care se fac renovari sau redecorari a inceput deja, este necesar sa stim cum putem alege cea mai buna mobila pentru dormitor, ca raport calitate/pret.

Dormitorul este locul in care ne odihnim dupa o zi lunga, deci este necesar ca acesta sa ne induca cat mai mult ideea de armonie, si sa fie acea oaza de liniste de care avem nevoie.

Decorul acestuia poate fi compus din elemente vizuale care reflecta natura, sau din elemente sobre, de culoare inchisa, care vor reflecta profunzimea.

Stilul ideal al mobilei pentru dormitor

Deoarece pe piata exista foarte multe oferte disponibile, este necesar sa stim cum sa o alegem pe cea potrivita, atat din punct de vedere al costurilor, cat si al aspectului.

Cel mai corect este sa incepem prin a ne imagina si apoi a definitiva culoarea pe care dorim sa o aiba zugraveala dormitorului.

Daca zugraveala are tenta deschisa de crem sau galben, o putem asorta cu un mobilier ce are inservii de culoarea stejarului sonoma.

Culoarea alb pentru pereti se asorteaza cu un mobilier de culoare maro inchis, sau wenge, deoarece astfel se poate echilibra balanta cromatica si inlatura impresia neplacuta de spital.

Este de recomandat ca mobila pentru dormitor sa fie achizitionata de la acelasi producator, deoarece seturile complete au componente asortate care vor oferi senzatia de echilibru.

Un set mobila dormitorcomplet va cuprinde toate pisele de care vei avea nevoie, cu dimensiunile potrivite, astfel incat sa nu aglomereze inutil camera.

Functionalitatea mobilei pentru dormitor

Sa incepem cu cea mai importanta componenta a mobilierului pentru dormitor, si anume, patul. Acesta trebuie sa fie suficient de incapator si sa aiba marginile nu prea inalte, astfel incat sa nu existe riscul de lovituri sau zgarieturi, de aceea noi recomandam paturi care au marginile acoperite cu cant ABS.

Salteaua poate fi aleasa in functie de preferinte, cu mentiunea ca este necesar sa fie tratata impotriva bacteriilor.

Dulapul sau dressing-ul, este a doua componenta ca importanta din cadrul unui set complet, de aceea trebuie sa fim atenti atat la dimensiuni, cat si la organizarea spatiului pentru depozitare. Proportia dintre spatiul dedicat hainelor depozitate pe umeras si celor impachetate pe rafturi, trebuie sa fie egal.

Oglinda de pe usa dulapului este un element optional, dar util in cazul in care dormitorul are printre altele si rol de dressing.

Comodele si noptierele sunt accesoriile utile care vin in completarea seturilor, de aceea este nevoie ca spatiul de depozitare oferit de acestea sa fie suficient, usor accesibil si organizat corespunzator.

Pretul corect

In majoritatea magazinelor online vei gasi atat oferte cat si preturi mult mai bune decat cazul magazinelor fizice, ceea ce le va face favorite pentru achizitia unui set complet de mobilier pentru dormitor.

Este necesar sa faci o evaluare a ofertelor inainte de a lua o decizie de achizitie, dar cel mai important aspect este acela ca in cazul fiecarui produs, pretul reflecta calitatea.

Trebuie sa ai grija inclusiv la conditiile de transport oferite de comerciant, iar in cazul in care livrarea se face prin curier, trebuie sa existe o ambalare corespunzatoare, astfel incat coletele sa ajunga la destinatie in siguranta.

Sunt importante de asemenea conditiile de retur si garantia, ceea ce reflecta automat increderea pe care comerciantii o au in produsele lor.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments