Cum facem fata anxietatii provocate de Coronavirus?

Cum facem fata anxietatii provocate de Coronavirus? - Refu.ro

Una dintre cele mai dificile situatii cu care omenirea s-a confruntat in ultima perioada este pandemia cu Coronavirus. Din ce in ce mai multe persoane sunt infectate in intreaga lume, numarul mortilor si al infectarilor creste de la o zi la alta, stirile sunt axate pe un singur subiect, iar oamenii sunt nevoiti sa faca fata anxietatii provocate de acest virus atat de periculos care poate curma vieti.

De la o zi la alta, bulgarele de ganduri negative creste, indiferent ca oamenii sunt sanatosi sau bolnavi, aflati in autoizolare la domiciliu, fortata sau impusa de autoritati,  sau in spitale, iar aceasta stare psihologica grea trebuie combatuta intr-un fel sau altul.

Grijile legate de Coronavirus pot fi combatute printr-o atitudine pozitiva si prin actiuni corecte ale oamenilor

In primul rand, oamenii trebuie sa fie constienti de faptul ca acest virus este unul cu un grad de raspandire foarte mare si ca izolarea la domiciliu este necesara pentru binele lor si al celor din jur. Frica de moarte, teama de a nu contacta virusul si de a nu-l da mai departe batranilor sau copiilor din familie, teama de a nu ramane foarte mult timp in izolare la domiciliu sunt cele mai importante sentimente cu care se confrunta oricine in situatia actuala.

Este foarte important ca, pentru a face fata anxietatii provocata de Coronavirus, oamenii sa incerce sa isi gaseasca activitati mult mai distractive, mai relaxante, sa gateasca, sa isi exerseze unele hobby-uri cat timp stau in autoizolare, chiar sa faca unele cumparaturi online pentru a simti acea satisfactie in urma unei sesiuni de shopping – este distractiv ca reprezentantele sexului frumos sa imbrace pijamale dama si sa faca ceea ce le place mai mult: cumparaturi.

In plus, este foarte important ca in aceasta perioada oamenii sa se uite cat mai putin la stirile de la televizor, sa nu faca o obsesie din a afla ultimele noutati, cati morti si cati noi bolnavi de Coronavirus sunt, indeosebi daca in familie sunt copii mici, batrani sau cardiaci care vor fi afectati de aceste stiri.

In schimb, se recomanda filmele relaxante, desenele animate, posturile de muzica usoara si de muzica populara, jocurile si activitatile placute efectuate in familie si, dupa cum s-a mai spus, shopping. Apropo de shopping, este important ca orice haine dama ieftine ar cauta, femeile sa investeasca in mod inteligent, produsele sa nu fie foarte costisitoare, pentru a se proteja din punct de vedere financiar intr-o perioada incerta.

Este foarte important sa nu se acorde atentie speculatiilor si zvonurilor, sa se consulte numai rapoartele specialistilor si sa tina cont strict de recomandarile autoritatilor. Anxietatea legata de Coronavirus nu trebuie ignorata, ci confruntata. Cu cat vorbesc mai deschis despre temerile pe care le au, cu cat isi distrag atentia in mod pozitiv de la anxietatea legata de Coronavirus, cu cat isi vor concentra atentia asupra hobby-urilor si asupra pasiunilor pe care le au, oamenii vor trece cu bine peste orice provocare psihologica.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments