Cum poate psihoterapia sa mai ofere o sansa unui cuplu aproape de destramare?

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:

Pornesc plini de speranta pe un drum impreuna, increzatori in sentimentele care ii leaga si sunt convinsi ca relatia lor este una trainica, menita sa ii tina alaturi pentru totdeauna. Pentru multe cupluri insa aceasta certitudine devine tot mai palida pe timp ce trece si face loc indoielilor de tot felul, atunci cand relatia pornita sub cele mai bune auspicii seamana din ce in ce mai putin cu ceea ce a fost frumos si simplu odata, la inceput.

Iar timpul petrecut de cei doi impreuna, acelasi sau tot mai putin, este din ce in ce mai lipsit de bucuria, tihna si afectiunea pe care si-o daruiau unul altuia. Se intampla uneori ca cei doi sa se indeparteze unul de celalalt, sa nu mai comunice la fel de bine, sa se strecoare indoiala, suspiciunea, sa se amplifice certurile, disputele de tot felul si alte stari negative ce transforma viata de cuplu in una tensionata, plina de reprosuri, nemultumiri si tot felul de conflicte. Iar perpetuarea acestor stari negative, fara a se incerca o solutionare, nu face decat sa grabeasca finalul unei relatii candva bazata pe sentimente de iubire si incredere.

Sunt diverse cauze care pot duce la asemenea situatii, probleme financiare, pierderea unui loc de munca, probleme de sanatate, stres acumulat si multe altele si tine de vointa celor doi parteneri sa gaseasca rezolvarea si implicit salvarea relatiei lor, evident daca ambii isi doresc cu adevarat acest lucru.

Daca solutiile proprii nu au dat roade, acestia se pot adresa unui psiholog, cu care sa inceapa o serie de sedinte specifice pentru terapie de cuplu. Impreuna cu specialistul, cu care este esential sa construiasca o colaborare bazata pe incredre si confidentialitate, partenerii trebuie sa se implice trup si suflet in egala masura pe tot parcursul sedintelor de terapie.

Ei trebuie sa dezvaluie psihologului, fara retineri nejustificate, tot ce au pe suflet, ce il nemultumeste  pe fiecare legat de partenerul sau, dar neuitand sa evidentieze si calitatile acestuia. Cu tact si experienta, psihologul va identifica acele cauze care au dus la dezechilibrul din acel cuplu si le va trasa „teme” de care cei doi trebuie sa tina cont si sa le aplice pentru a face pasii potriviti in reconsolidarea relatiei lor.

Vor descoperi cat de mari sunt beneficiile unei comunicari sincere, deschise, menita sa ii aduca la „masa tratativelor” cu calm si rabdare, ceea ce ii va ajuta efectiv sa se inteleaga si sa-si acorde sprijin si afectiune.

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:
Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments