Noul design GMail 2018: Caracteristici noi pentru design si securitate

Google a lansat la noul update modificari mari la casuta de email pentru utilizatori Gmail, reproiectat masiv pentru desktop si mobil, pentru 1,4 miliarde de utilizatori din întreaga lume, cred ca ar putea fi cel mai important upgrade dîn istoria Gmail.

Aceast─â versiune pentru 2018 a serviciului de e-mail ofer─â acum o mul╚Ťime de func╚Ťii noi, cum ar fi modul confiden╚Ťial, suportul offline, snoozarea e-mailurilor ╚Öi multe altele, pentru a face Gmail mai inteligent, mai sigur si mai usor de utilizat. Informatii suplimentare pe blogul gmail

Gmail 2018: Caracteristici noi pentru utilizatori:

Gmail 2018 - Spam Alert

E-mailuri cu autodistrugere:

Aceasta functie va permite sa trimiti e-mailuri care dispar din c─âsuta postala a destinatarului dupa o perioada (intre 1 zi si cinci ani) pe care o specifici sau pe care o poti revoca in orice moment chiar si dupa ce le-ai trimis.

E- mailuri care nu pot fi redirectionate:

E-mailurile confidentiale se deschid intr-o fereastra speciala care nu permite destinatarului sa redirectioneze, sa copieze sau sa imprime e-mailul, desi destinatarii pot sa apuce sa faca o captura de ecran sau o imagine cu  telefonul.

Autentificarea cu dou─â factori (2FA) pentru e-mailuri:

Daca esti paranoic, poti sa activezi 2FA pentru un singur e-mail, solicitand destinatarilor sa introduca un cod de acces secret trimis prin SMS inainte de al deschide.

Toate functiile modului Confidential de mai sus functioneaza chiar si cu e-mailurile trimise utilizatorilor non-Gmail, cerandu-le sa faca clic pe un link inainte de a deschide e-mailuri confidentiale.

E-mail Snoozing:

Google iti ofera acum posibilitatea de a amana e-mailuri si te ajuta sa deveni mai organizat atunci cand raspunzi la e-mailuri.
Daca observi ca e-mailurile care necesita un raspuns indelungat nu pot sa raspunzi imediat, poti sa amani mail-ul pentru mai tarziu. Cand sunt amanate, e-mailurile se vor ascunde din casuta de e-mail si va aparea din nou in momentul setat de tine.

Aceasta caracteristica este deja oferita de aplicatia Google Inbox, dar acum Google a adus-o la Gmail pentru a ajuta sa cresti productivitatea.

Nudges (atentionari):

In timp ce e-mailurile cu amanare sunt setate manual, nudges sau atentionari in email sunt cele pe care Google le recomanda ca ar fi importante.
Pentru a te ajuta mai usor sa treci prin cantitati masive de e-mailuri si pentru a gasi e-mailuri importante, Gmail utilizeaza inteligenta artificiala (AI) pentru a reaminti despre acele e-mail-uri care se afl─â in casuta ta postala pe care nu le-ai observat si AI-ul lor consider─â ca acele mail-uri sunt importante.

Gmail va afisa aceste e-mailuri nudged in partea de sus a casutei tale de e-mail cu un indicator de cat timp a stat acolo.

R─âspunsuri inteligente:

Nu numai ca Gmail iti aminteste in mod inteligent de e-mailuri importante, ci ofera si sugestii pentru sarcini pe care trebuie sa le faci, cum ar fi raspunsul la un anumit e-mail utilizand ÔÇ×Raspunsuri inteligenteÔÇŁ sau mai bine zis, predefinite de utilizator.

 

Modul nativ offline:

P├óna in prezent, utilizarea Gmail fara Internet necesita instalarea unui plugin Chrome pentru browser, dar acum cu modul offline incorporat, puteti scrie raspunsuri la e-mailurile tale in timpul unui zbor si apoi sa iti sincronizezi inbox-ul si le trimiti cand ai internet ÔÇô gratie Aplica╚Ťiilor Web Progresive (PWA).

Notificari cu prioritate ridicata:

Aceasta caracteristica iti va trimite notificari pentru un e-mail primit daca Gmail considera c─â este important pentru tine, pe baza unor factori precum raspunsul la adresa de e-mail a expeditorului in cauza. Aceste caracteristici au fost puse la dispozitia utilizatorilor Inbox anul trecut.

Plus alte modificari aduse platforme, doar ca ele vor aparea progresiv in Gmail, care face casuta de email si mai productiva pentru fiecare utilizator, precum si sa ne atentioneze la timp pentru a raspunde instantaneu mail-urilor importante.

Pasul 1: Bun venit

Noul design GMail 2018: Caracteristici noi pentru design si securitate - Refu.ro

Pasul 2: Setarea de vizualizare a mail-ului

Noul design GMail 2018: Caracteristici noi pentru design si securitate - Refu.ro

GMail 2018 ÔÇô Optiunea mea preferata: selectarea mesajelor ca fiind citite in masa.

Noul design GMail 2018: Caracteristici noi pentru design si securitate - Refu.ro

Foloses Gmail de cel putin 10 ani de zile, cel mai bun serviciu gratuit de email, din punctul meu de vedere.

Subscribe
Abonare pentru
guest
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Bucur

Foarte frumos noual design de la Google pentru gmail, imi place maxim.